İsrail 7 bin kişiyi işsiz bıraktı

İsrail 7 bin kişiyi işsiz bıraktı

İsrail ablukası sebebiyle Gazze'de, metal endüstrisi sektöründe faaliyet gösteren irili ufaklı fabrika ve atölyelerin yüzde 90'ının kapandığı ve 7 bin kişinin işsiz kaldığı belirtildi.

İşçi Sendikası tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Ağırlaşan İsrail ablukası ve İsrail'den ithal edilen yakıtın pahalı olması nedeniyle metal endüstrisi sektörü gün geçtikçe kötüye gitti" denildi.

Açıklamada, metal endüstrisi sektöründe faaliyet gösteren irili ufaklı fabrika ve atölyelerin yüzde 90'ının kapatıldığı ve yaklaşık 1 milyon 800 bin kişinin yaşadığı Gazze'de 7 bin kişinin işsiz kaldığı ifade edildi.

İsrail'den günlük sınırlı oranda girişine izin verilen 1 litre yakıt 2 dolar iken, darbe öncesi Mısır tarafından tüneller yoluyla getirilen yakıtın ücreti ise 1 doların altındaydı.

Mısır'da darbenin ardından iş başına gelen yeni yönetim tarafından kapatılan Gazze-Mısır arasındaki çok sayıda tünelden, başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere, canlı hayvandan otomobile kadar Gazze halkının ihtiyacı olan birçok malzemeyle, akaryakıt geçiriliyordu.

Gazze'deki Çalışma Bakanlığı 2013 yılı sonunda işsizlik oranının yaklaşık yüzde 34 olduğunu açıklamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.