İsrail 3 cami ve bir BM okulunu bombaladı

İsrail 3 cami ve bir BM okulunu bombaladı

İsrail saldırılarının başladığı 7 Temmuz'dan bu yana 74 cami hasar gördü, bunlardan 20'si tamamen yıkıldı

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları Gazze'nin batısındaki Şati Mülteci Kampı'nda bulunan "Es-Sevusi" camisini hedef aldı. Saldırı sonucu cami tamamen yıkılırken, çevresindeki evler de zarar gördü.
 
İsrail savaş uçakları Gazze'nin güneyinde Eş-Şeyh Icleyyin Mahallesi'ndeki "Halil el-Vezir" ile kuzeyde Beyt Lahya beldesinde bulunan "El-Beşir" camilerini de vurdu. Halil el-Vezir camisinin büyük kısmı hasar görürken, El-Beşir camisi tamamen yıkıldı.
 
İsrail'in ibadethaneleri hedef alan bu son saldırılarıyla,  7 Temmuz'dan bu yana 74 caminin hasar gördüğü, bunlardan 20'sinin tamamen yıkıldığı kaydedildi.
 
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırı başlattığı 7 Temmuz'dan bu yana 90'dan fazla İsrail askerinin öldürüldüğünü açıklamıştı. Saldırıların başladığı günden bu yana 252'si çocuk bin 232 Filistinli hayatını kaybetti.
 
BM'ye ait okul vuruldu
 
İsrail ordusunun, Filistinli sığınmacıların bulunduğu Gazze'deki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı bir okula düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre 20 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.
 
Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki UNRWA'ya bağlı bir okula saldırı düzenlediğini belirterek, saldırıda çoğunluğu kadın ve çocuk 20 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını ifade  etti.
 
Görgü şahitleri, hedef alınan okula, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında evleri yıkılan çok sayıda ailenin sığındığını, okulda ceset parçalarının bulunduğunu kaydetti.
 
İsrail ordusunun, 24 Temmuz'da  UNRWA'ya bağlı başka bir okula düzenlediği saldırıda, 15 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 200 kişi yaralanmıştı.
 
Saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana İsrail'in hava, kara ve denizden sürdürdüğü saldırılarında 252'si çocuk, 94'ü kadın ve 50'si yaşlı bin 261 kişinin hayatını kaybetti. Ayrıca bin 980'i çocuk, bin 175'i kadın ve 259'u yaşlı 7 bin 130 kişi yaralandı.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.