İsrail, 200 bin Filistinlinin su şebekesini imha etti

İsrail, 200 bin Filistinlinin su şebekesini imha etti

Son dönemlerde korsan yapılarla işgale hız veren İsrail, Filistinli'lere zulümde sınır tanımıyor

Filistin toprakları üzerinde binlerce korsan yapının inşaatına daha başlayarak kamuoyunun tepkisini toplayan İsrail, Filistinlilere zulümde de sınır tanımıyor. Birçok Filistinliyi öldüren ve hapseden İsrail, geçtiğimiz günlerde birçok Filistinli aileyi yaşadıkları evlerinden zorla çıkartıp yerlerine Yahudi yerleşimcileri yerleştirmişti.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİN İNŞA ETTİĞİ BORUYU İMHA ETTİLER

Zulümlerine devam eden İsrail, Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) tarafından su sorunu yaşayan Filistinli aileler için inşa edilmiş su borularını buldozerlerle imha etti.

Batı Şeria bölgesindeki Ürdün Vadisinde bulunan su borularının imha edilmesi sonucu yüzlerce Filistinli'nin susuz kalacağı vurgulanıyor. İsrail kısa süre önce de Batı Şeria'nın kuzeydoğu kesiminde bulunan Kardala köyünde Filistinlilere ait evleri buldozerlerle yıkmıştı.

8.5 KİLOMETRE BORU HATTINI TAHRİP ETTİ

Ürdün Vadisi'ndeki İsrail faaliyetlerini izleyen yerel bir yetkili olan Muataz Bisharat Ma'an, İsrail buldozerlerinin El Ras ile El Ahmar arasındaki 8.5 kilometrelik boru hattını tahrip ettiğini bildirdi. Bisharat'a göre, boru hattı UNICEF tarafından 12.500 euro inşaat maliyetiyle inşa edilmişti.

200 BİN FİLİSTİNLİ SUYA ERİŞEMİYOR

UNICEF, İsrail işgali altındaki insanların temiz suya erişiminin olmadığı Ürdün Vadisi'ndeki su projelerini yönetiyor ve fonluyor. Uluslararası af örgütünün verilerine göre Batı Şeria'daki 200 bin Filistinli'nin temiz suya erişimi olmadığını tahmin ettiklerini bildirmişti.

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.