İsrail 12 Filistinli'yi gözaltına aldı

İsrail 12 Filistinli'yi gözaltına aldı

İsrail ordusunun, Batı Şeria'da aralarında Hamas üyesi 2 milletvekilinin de bulunduğu, 12 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin'deki Ahrar Esirleri Araştırma Merkezi Müdürü Fuad el-Hafaş, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde gece saatlerinde Hamas milletvekilleri Halil er-Rubi, Semir el-Kadi'nin de aralarında bulunduğu 12 Filistinliyi gözaltına aldığını belirtti. 
 
Öte yandan İsrail polisi, El-Halil kentinin Beni Nuaym beldesinde "molotof kokteyli ile taş attıp, lastik yaktıklarından" şüphelenilen 11 Filistinliyi gözatına aldıklarını açıkladı.
 
Filistin Esirler Cemiyeti'nden daha önce yapılan yazılı açıklamada, 12 Haziran'da Gush Etzion yerleşim biriminde, 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolmasından bu yana İsrail'in, Batı Şeria'nın çeşitli kentleri ve Kudüs'te bin 4 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtilmişti.
 
Ahrar Esirler ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi de dün yaptığı açıklamada, geçen ay 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolmasından bu yana İsrail'in gözaltına aldığı milletvekili sayısının 25'e ulaştığını, böylece daha öncekilerle birlikte, hapishaneledeki Filistinli milletvekillerinin sayısının 36'ya yükseldiğini bildirmişti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.