İsrail 11 günde 74 çocuk katletti!

İsrail 11 günde 74 çocuk katletti!

İsrail'in, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine havadan, karadan ve denizden düzenlediği saldırılarda 9 Filistinli daha hayatını kaybetti.

7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 315'e , yaralananların ise 2 bin 250'ye yükseldi. Öldürülenlerin 74'ü çocuk.
 
Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in Gazze'nin farklı bölgelerine gece düzenlediği saldırılarda 9 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını söyledi.
 
Kudra, Gazze'nin ortasına açılan topçu ateşinde 1, kuzeyine düzenlenen hava saldırısında 1, güneydeki Han Yunus kentine düzenlenen hava saldırısında 7 olmak üzere 9 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.
 
74 çocuk, 26 kadın katledildi
 
BM kararlarına daha önce defalarca uymamış olan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Temmuz'dan bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 315'e, yaralananların ise 2 bin 250'ye yükseldiğini belirten Kudra, "İsrail'in Gazze'ye havadan, karadan ve denizden sürdürdüğü saldırılarda 74'ü çocuk, 26'sı kadın olmak üzere 315 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 250 kişi de yaralandı" dedi.
 
İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, Perşembe akşamı da kara saldırısına başlamıştı.
 
Yeni şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.