İsrail 10 Filistinliyi daha gözaltına aldı

İsrail 10 Filistinliyi daha gözaltına aldı

İsrail askerlerinin, kaçırıldığı iddia edilen 3 Yahudi yerleşimciyi bulmak için düzenlediği operasyonlarda, 10 Filistinliyi daha gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail ordu sözcüsü Peter Lerner, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, arama çalışmalarının devam ettiğini belirterek, dün gece 10 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.
 
Esir takası sırasında serbest kalan Hevvame gözaltında
 
Bu arada İsrail askerlerinin, "Esir takası anlaşması" kapsamında serbest kalan Filistinli İsmail Hevvame'yi yaralayarak gözaltına aldığı bildirildi.
 
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, kayıp 3 Yahudi yerleşimciyi arama gerekçesiyle baskın düzenlenen  İsrail askerleri dün gece Batı şeria'nın El-Halil kentinde, Hevvame'yi ateş açarak yaraladı.İsrail askerlerinin yaralı olduğu halde "Esir değişimi anlaşması" kapsamında serbest kalan Hevvame'yi askeri araca bindirip olay yerinden götürdüğü belirtildi.
 
Hevvame'nin tekrar gözaltına alınmasıyla, "Esir takası anlaşması" kapsamında serbest yeniden gözaltına alınanların sayısının 54'e yükseldiği ifade edildi.
 
Kalp krizi geçiren kadın yaşamını yitirdi
 
Öte yandan, İsrail askerlerinin 3 Yahudi yerleşimciyi arama gerekçesiyle Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda kalp krizi geçiren 1 kadının hayatını kaybettiği, 3 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
 
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, El-Halil kentinde, Fatma Reşit (63) isimli bir Filistinli kadın, İsrail askerlerinin evine düzenlediği baskın esnasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.
 
Naleyn beldesinde de İsrail askerleri, baskınlar sırasında kendilerine karşı koyan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale etti. Olayda 3 Filistinli yaralandı. 
 
İsrail yönetimi, 12 Haziran'da Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan üç Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail Parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.
 
Ordu birlikleri de o tarihten bu yana Batı Şeria'da baskınlar düzenleyip, aralarında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin de bulunduğu 560'ın üzerinde kişiyi gözaltına almış, Gazze'ye de hava saldırıları düzenlemişti. 14 gündür süren operasyonlarda 8 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi de yaralandı. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.