Isparta’da 94 hafız icazetlerini aldı: En büyük makam Kur’ân’ındır

Isparta’da 94 hafız icazetlerini aldı: En büyük makam Kur’ân’ındır

Türkiye’den ve 20 farklı ülkeden gelen 94 hafızı mezun etti

Risale Haber-Haber Merkezi

Isparta Mekke Eğitim Vakfı Kur’an Kursu her sene olduğu gibi bu sene de Türkiye’den ve 20 farklı ülkeden gelen 94 hafızı mezun etti. 

Hafızlık taç giyme merasimi Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Törende konuşan Isparta Milletvekili Said Yüce “Hayatımıza istikamet, Ruhlarımıza şifa olan Kur’an’ı kendimize rehber etmeliyiz” dedi.

Her bakımdan dehşetli bir asırda bu Kur’an şakirdlerini yetiştiren annelere ve babalara teşekkür eden Yüce, en önemli ve öncelikli vazifenin Kur’an’a hizmet olduğunu, en hayırlı anne-babanın da evlatlarına Kur’an ve Kur’an hakikatlerini öğretenler olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Hayatını Kur’an’a ve iman hizmetine adayan bu şehrin misafiri büyük İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi bakın Kur’an’ı nasıl tarif ediyor:

‘Kur’an bu dünyada, öyle nuranî ve saadetli ve hakikatli bir surette bir tebdil-i hayat-ı içtimaiye ile beraber, insanların hem nefislerinde, hem kalblerinde, hem ruhlarında, hem akıllarında, hem hayat-ı şahsiyelerinde ve hem hayat-ı içtimaiyelerinde, hem hayat-ı siyasiyelerinde öyle bir inkılâp yapmış ve idame etmiş ve idare etmiş ki, on dört asır müddetinde, her dakikada, altı bin altı yüz altmış altı âyetleri kemâl-i ihtiramla, hiç olmazsa yüz milyondan ziyade insanların dilleriyle okunuyor ve insanları terbiye ve nefislerini tezkiye ve kalblerini tasfiye ediyor, ruhlara inkişaf ve terakki ve akıllara istikamet ve nur ve hayata hayat ve saadet veriyor. Elbette böyle bir kitabın misli yoktur, harikadır, fevkalâdedir, mu'cizedir.

“Bu kâinatta ve her asırda en büyük makam Kur’ân’ındır. Ve her harfinde, ondan tâ binler sevap bulunan Kur’ân’ın hıfzı ve kırâati her hizmete mukaddem (öncelikli) ve müreccahtır (üstündür). Fakat, Risale-i Nur dahi o Kur’ân-ı Azîmüşşanın hakaik-i imaniyesinin burhanları, hüccetleri olduğundan ve Kur’ân’ın hıfz ve kıraatine vasıta ve vesile ve hakaikini tefsir ve izah olduğu cihetle, Kur’ân hıfzıyla beraber ona çalışmak da elzemdir.”

hafizlikmerasim.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.