İspark'tan yeşil geleceğe destek

İspark'tan yeşil geleceğe destek

İspark’tan Yeşil Geleceğe Destek; Otoparklardaki Şarj İstasyonu Sayısı 50ye Çıkıyor

İSTANBUL'da otopark ve parklanma sorununa çözüm için kurulan İSPARK, yeni nesil elektrikli otomobiller için de alt yapı çalışmalarını sürdürüyor.

İSTANBUL'da otopark ve parklanma sorununa çözüm için kurulan İSPARK, yeni nesil elektrikli otomobiller için de alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. Çevre dostu projenin açık ve katlı otoparklarında daha yaygın olarak kullanılması için Bahçeşehir Üniversitesi ile işbirliği yapan İSPARK, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın da desteği ile projeyi yakın zamanda hayata geçiriyor.

"HEM PARK ET HEM ŞARJ ET"

2010 yılından bu yana elektrikli araçlara yönelik çalışmalar yürüten İSPARK ilk etapta pilot olarak belirlenen 5 noktada üniteleri kurmuştu. İSPARK’ta halen Merter Katlı Otoparkı, Bostancı Açık Otoparkı, Balmumcu Katlı Otoparkı, Cihangir Katlı Otoparkı, Taksim TRT Önü Açık Otoparkı, Mecidiyeköy Katlı Otoparkı, Kadıköy İDO Açık Otoparkı, Söğütlüçeşme Park Et Devam Et Otoparkı, Pendik Pentaş Açık Otopark ve Ümraniye Haldun Alagaş Otoparkında şarj üniteleri bulunuyor.

Günümüzde kullanımı her geçen gün artan elektrikli araçlarla ilgili yakın zamanda hayata geçirilecek proje ile kent genelinde bulan açık ve katlı otoparklarında şarj üniteleri 50’ye çıkarılarak İstanbulluların hizmetine sunacak.

Elektrikli araç dolum ünitelerini bazı noktalarda hizmete hazır hale getirdiklerini belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “Yakın zamanda kent genelindeki açık ve katlı otoparklarımızda projeyi yaygınlaştırarak daha sağlıklı bir çevrenin oluşmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

AYNI ANDA İKİ ARAÇ ŞARJ YAPABİLECEK

Her bir park alanında kurulacak istasyonlar için 2 araçlık yer ayrılacak. Çift çıkışı olan şarj ünitesinde aynı anda iki araç şarj edilebilecek. Şarj edilen otomobil özelliğine göre 80 – 300 km arasında yol alabilecek. ATV gibi elektrikli araçları da şarj edebilecek yapıda çıkışlara sahip olarak tasarlanan şarj istasyonları, kullanılan enerjinin ödenmesinde ön ödemeli kartlar, kredi kartları veya mobil ödeme imkânlarını da içeriyor.

Haber3

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.