İSPARK acil servislerde ücretsiz vale hizmeti verecek

İSPARK acil servislerde ücretsiz vale hizmeti verecek

İstanbul Otopark İşletmeleri'nce hayata geçirilen projeyle hastanelerin acil servislerine araçlarıyla gelen hasta ve yakınlarına ücretsiz vale hizmeti verilecek.

İstanbul Otopark İşletmeleri'nce (İSPARK) hayata geçirilen projeyle hastanelerin acil servislerine araçlarıyla gelen hasta ve yakınlarına ücretsiz vale hizmeti verilecek. 

Acil servislere araçlarıyla gelenlerin park sorununu çözmek amacıyla başlatılan projeyle hastane işlemlerinin zaman kaybedilmeden yapılabilmesi hedefleniyor.

İSPARK tarafından pilot olarak Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlatılan ve kısa sürede Üsküdar Devlet Hastanesi ile Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de hizmet vermesi amaçlanan projenin, kent genelindeki 42 acil servis noktasında daha uygulanması planlanıyor. 

Hasta ziyaretine gelenlerin 1 saat, muayene için hastanede bulunanların ise 4 saat süreyle otopark hizmetinden ücretsiz faydalanabildiği projeyle, yatılı hastaların ve refakatçilerin araçlarından ise günlük 5 lira ücret alınıyor.

"Acillerde otopark sıkıntısını aşmayı hedefliyoruz" 

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal projelerle İstanbullulara hak ettikleri hizmeti sunmayı hedeflediklerini belirterek, aynı zamanda kente otopark kültürü kazandırmak için projeler ürettiklerini söyledi. 

İSPARK'ın kurulduğu günden bu yana her zaman vatandaşın memnuniyetini ön planda tuttuğunu vurgulayan Çevik, "Güvenle park güler yüzle hizmet" sloganıyla 10 yılı geride bıraktıklarını anlattı. 

Çevik, hastane acil servislerinde başlatılan ücretsiz vale uygulaması gibi projelerin yanı sıra, otoparklardaki fiyat politikalarıyla da halka güvenli ve ekonomik hizmet sunduklarını aktararak, "Bu projeyle özellikle acil servislerde yaşanan otopark sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Vatandaşlar kendi sağlık problemleriyle ya da yakınlarıyla ilgilenirken, bir de araçları için park yeri aramakla uğraşmasınlar düşüncesiyle projeyi hayata geçirdik" dedi.

Kısa zaman içerisinde yaygınlaştırılacak uygulamada otopark fiyatlarını da aynı sosyal sorumluluk düşüncesiyle belirlediklerine işaret eden Çevik, şunları kaydetti: 

"4 saat ücretsiz ve günlük makul ücretlerle park yeri imkanını, halkımızın hizmetine sunduk. Ayrıca otoparklarımızda engelli vatandaşlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık projeleriyle hem rahat park etmeleri için özel alanlar oluşturuyor hem de ücretsiz otopark hizmeti sunuyoruz. Kısacası İSPARK, her zaman çevreci, yenilikçi ve sosyal projeleriyle İstanbul'a değer katan ve İstanbullulara hak ettikleri nezaketi sunan bir kurum olacaktır."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.