İSPARK 8 yılda 1,5 milyar kazandırdı

İSPARK 8 yılda 1,5 milyar kazandırdı

İstanbulluları canından bezdiren değnekçilerin hegomonyasına son veren İSPARK, 8 yılda yaklaşık 1,5 milyar TL'yi ekonomiye kazandırdı.

Mustafa Sait özkan'ın haberi:

Aylık 20 milyon TL'lik cirolara ulaşan İSPARK, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

İstanbul trafiğini çekilmez bir hale getiren, şehir içinde otomobille seyahat etmeyi eziyete dönüştüren park sorunu, 1 Aralık 2005 tarihinde kurulan İSPARK ile ortadan kalktı. İstanbul'daki otopark mafyasının hegemonyasına son veren İSPARK, sadece otopark sorununu çözmekle kalmayıp devletin kasasına 8 yılda yaklaşık 1,5 Milyar TL koydu. Günlük 150 bin parklanma işlemi gerçekleştiren İSPARK, aylık 4,5 yıllık ise yaklaşık 55 milyon park işlemi yaptı. Yaklaşık 3 milyon aracın bulunduğu İstanbul'da park sorununu ortadan kaldıran İSPARK, 2014 yılı içerisinde 100 Milyon TL yatırım yapmayı planlıyor. İSPARK, İstanbul Boğazı'nda yaptığı tekne parklarla denizden de kar elde ederken, yeni yapacağı tekne parklarla bu rakamı arttırmayı hedefliyor.

AYLIK 20 MİLYON TL CİRO

Kurulduğu günden bu yana devletin kasasına yaklaşık 1.5 Milyar TL koyan İSPARK, İstanbullulara rahat nefes aldırdı. Kent genelinde 80 bin kapasite ile 600 noktada faaliyet gösteren İSPARK, günlük 700 Bin TL, aylık ise yaklaşık 20 Milyon TL ciro yaparak ekonomiye olumlu yönde katkı sağladı. Günlük 700 Bin TL'lik ciroya en fazla katkı sağlayan yer Nişantaşı bölgesi oldu. Parklanmanın en yoğun olduğu yerler arasında ise sırasıyla Fatih, Şişli, Beşiktaş, Bakırköy ve Kadıköy ilçeleri bulunuyor.

TEKNE PARKLAR PARA BASACAK

Sadece otomobillere yönelik parklar kurmayan İSPARK kurduğu tekne parklarla denizden de kar elde etti. İSPARK tarafından işletilen İstinye ve Tarabya'da 1 yılda yaklaşık 5 milyon lira gelir elde edilirken bu, rakamın ticari ve turizm amaçlı yat ve teknelerle yılda 10 milyon liraya ulaşması bekleniyor. Bebek, Beykoz, Kuruçeşme ve Paşabahçe 'ye yapılacak toplam 1000 kapasiteli tekne park için gerekli fizibilite çalışmaları tamamlanarak son aşamaya gelindi. Yapılan tekne parklarla yasadışı toplanan gelirler kayıt altına alınarak 150 Milyon TL gelir elde edilmesi bekleniyor.

İstinye koyuna metro geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Beşiktaş Belediyesi Başkan Adayı Zeynel Abidin Okul'un aday tanıtım toplantısına katıldı. Beşiktaş sahil yolunda trafik yoğunluğuna dikkat çeken Topbaş, 'Sarıyer istikametine sahil yolu yeterli olmuyor. Yoğun trafik var. Sahil boyunca 30-40 metre derinden yerleşimlere girerek, Ortaköy-Arnavutköy-Bebek yoğunluğunu dikkate alarak Sarıyer'e kadar bir metro güzergahı düşünüyoruz' şeklinde konuştu.

BOĞAZ'A İNECEK

Topbaş konuşması sırasında yeni metro hattı müjdesi verdi. Topbaş, 'İlk defa söyleyeceğim. Teknik üniversite istasyonundan İstinye koyuna metro projesi hazırlıyoruz şu anda. Hatta o metro diğer taraftan da Ayazağa'ya Köyiçi'ne gidecek. Ana metroyu kesecek. Böylece sahile İstanbul boğazına inecek' dedi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.