İspanyol STK'dan Gazze çağrısı

İspanyol STK'dan Gazze çağrısı

"Açlığa karşı eylem"adlı İspanyol STK'dan Gazze'deki insanlık dışı duruma karşı uluslararası topluma yardım çağrısı yapıldı.

"Accion contra el Hambre" (Açlığa karşı eylem) adlı İspanyol merkezli uluslararası sivil toplum kuruluşundan (STK), İsrail'in saldırısı altında kalan Gazze'deki insanlar için yardım çağrısı yapıldı.
 
Bombardıman altında kalan Gazze'yi şimdiye kadar 4 bin 500 kişinin terk ettiği, bölgede çok ciddi su ve elektrik sorunu olduğunu belirten İspanyol STK, "Bölgedeki tansiyon son yılların en yüksek seviyesinde. Özellikle çocukların durumu çok ciddi. Son 1 haftada 133'ü sivil olmak üzere en az 168 Filistinli hayatını kaybetti. Bunlardan 36'sı çocuktu" denildi.
 
Yapılan yazılı açıklamada, son 48 saatte bölgenin yüzde 75'inin elektriksiz kaldığı ve Gazze'deki suyun yüzde 90'ının içilmez hale geldiği vurgulandı. Ayrıca İsrail'in saldırılarından dolayı 60 bin Filistinlinin evlerini terk etmek zorunda kalacağı savunulup, bu insanlara acil gıda yardımı yapılması gerektiğinin altı çizildi.
 
Öte yandan "İsrail'in askeri operasyonunun Filistin'de 1,8 milyon kişiyi, Lübnan ve Gazze'den fırlatılan füzelerin de 4 milyon kadar sivil İsrailliyi tehdit ettiği" savunulup, gerek Filistinli gerekse İsrailli sivil vatandaşların hayatlarının garanti edilmesi için karşılıklı ateşkes çağrısı yapıldı.
 
Madrid'de protesto
 
Öte yandan, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği askeri operasyon, İspanya'nın başkenti Madrid'de protesto edildi.
 
İsrail Büyükelçiliği binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, İsrail'in düzenlediği Gazze saldırılarını kınadı.
 
Filistin-İspanya Topluluğu Derneğinin organizasyonunda ve Filistin'e destek veren İspanya'daki sivil toplum örgütlerinin katılımıyla gerçekleştirilen gösteride, "Artık yeter. Gazze'de daha fazla soykırıma hayır" yazılı pankart açıldı, "Siz siyonistler teröristsiniz", "Yaşasın Filistin halkının mücadelesi", "Hepimiz Filistinliyiz" ve "Bu büyükelçilik kapalı daha iyi" sloganları atıldı.
 
Gösteride yapılan açıklamada, İsrail'in saldırıları kınanarak bir an önce ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulunuldu. Ayrıca, İsrail'i protesto için 17 Temmuz'da Madrid'in merkezinde büyük bir gösteri yapılacağı duyuruldu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.