İspanya'dan İsrail'e Gazze tepkisi

İspanya'dan İsrail'e Gazze tepkisi

İspanya Dışişleri Bakanı Margallo, "Gazze'de geçmişte görülmemiş bir insanlık felaketiyle karşı karşıyayız" dedi.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, Gazze'de geçmişte görülmemiş bir insanlık felaketiyle karşı karşıya olunduğunu söyledi.
 
Margallo, muhalefetteki siyasi partilerin çağrıları sonrasında İsrail'in Gazze'deki saldırıları karşısında İspanyol hükümetinin tavrına açıklık getirmek için Meclis Dışişleri Komisyonu'nda konuşma yaptı.
 
"Gazze'de geçmişte görülmemiş bir insanlık felaketiyle karşı karşıyayız" diyen Margallo, şu anda Gazze için tek çözüm yolunu, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından alınacak acil bir ateşkes kararı" olarak gördüklerini vurguladı.
 
Arap-İsrail sorununun geçmişinin olduğunu ancak şu anda Gazze'de yaşanan insanlık dramını, geçmişte yaşananlardan çok daha ciddi ve olağanüstü boyutta gördüklerini kaydeden Margallo, "Gazze'deki çatışma, patlamaya hazır durumda olan tüm bölgeye sıçrayabilir" uyarısında bulundu.
 
Margallo, İspanyol hükümeti olarak Gazze'deki çatışmaların son bulmasını için önceliklerinin "güvenlik, Gazze'ye ambargonun kaldırılması ve insanı yardımın ulaştırılması" olduğunu ifade ederek, bunların gerçekleşmesi için "acil ateşkes ilan edilmesi, sorunu çözmek için taraflar arasında müzakere süreci başlatılması ve Gazze'ye insanı yardımın ulaştırılıp, Gazze'nin yeniden inşasının sağlanması" gerektiğini dile getirdi.
 
Dışişleri Bakanı Margallo, Ukrayna kriziyle ilgili olarak da İspanyol hükümetinin, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun sunduğu barış planına destek verdiğini ve Ukrayna'nın bütünlüğünü savunduğunu söyledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.