İspanya'daki ETA örgütü hükümeti tehdit ediyor

İspanya'daki ETA örgütü hükümeti tehdit ediyor

Bask devleti için yol haritası, proje ve ülke var. Özgürlüğe doğru kararlı adımlar atmak için tarihi bir meydan okumayla karşı karşıyayız

İspanya'da 850'den fazla kişinin ölümünden sorumlu olan, AB terör örgütleri listesinde yer alan ve 2011 Ekim ayında ilan ettiği kalıcı ateşkesten bu yana terör eylemi yapmayan ETA'nın yayınladığı bildiride, "Bask bölgesinin bağımsızlığının tam güncelliğe sahip, haklı bir talep olduğu" savunuldu.

"Bask devleti için yol haritası, proje ve ülke var. Özgürlüğe doğru kararlı adımlar atmak için tarihi bir meydan okumayla karşı karşıyayız" ifadesine yer verilen bildiride, buna rağmen önceliğin ETA mahkumlarının Bask bölgesine dönmelerinin sağlanması olduğu yinelendi.

ETA bildirisinde, İspanya ve Fransa, "Bask halkını ortadan kaldırmak için her yolu denemek, çatışmanın çözümü için getirilen opsiyonları sabote etmek, demokratik teklifler getirmemek ve Bask bölgesindeki değişikliği etkisiz hale getirmeye çalışmakla" suçlandı.

Bildiride Bask bölgesinde en büyük siyasi parti olan Bask Ulusal Partisi (PNV) kastedilerek "siyasi ve ekonomik elit bir grubun, bağımsızlığa doğru giden bölgedeki değişikliğe karşı bir duvar örme girişiminde olduğu" ileri sürüldü.

Bu arada İspanyol hükümetinin ve ülkedeki siyasi partilerin çoğunluğunun dile getirdiği "silah bırakma ve örgütü feshetme" talepleri bildiride yer almadı.

sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.