İspanya'da 40 bin evsiz var

İspanya'da 40 bin evsiz var

İspanya'da yardıma muhtaç insanların en çok başvurduğu kurumların başında gelen Caritas, sokakta yaşayan evsizlerin sayısının 40 bin olduğunu açıkladı.

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü (INE), evsizlerin sayısını 23 bin olarak belirtse de Caritas bu sayısını nerdeyse iki katına çıkardı. Caritas ayrıca, İspanya'da çok kötü şartlarda yaşayan yaklaşık 1,5 milyon aile olduğunu kaydetti.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Caritas'ın evsiz insanlardan sorumlu departmanının yöneticisi Sonia Olea, "INE'nin rakamları, sokaklarda, köprü altlarında yaşayanları kapsamıyor. Gerçekte bunların net olarak hesaplanması çok zor. Kimsenin net sayıyı bildiği yok. Resmi kurumların bunu öğrenmek gibi bir niyeti de yok" şeklinde konuştu.

İspanya'nın her özerk yönetiminde sosyal yardım anlamında evsizlere farklı muamele uygulandığını savunan Olea, ekonomik krizle evsizlerin sayısının arttığına dikkati çekti.

Başkent Madrid'de 2 bin 500 kişinin sokakta yaşadığı belirtilirken, yapılan tek yardımın yemek olduğu, sağık veya barınma sorunlarına çözüm bulunamadığı bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.