İspanya tokalaşmayan Müslümanları fişleyecek

İspanya tokalaşmayan Müslümanları fişleyecek

Fransa'da 17 kişinin ölümüne neden olan kanlı saldırılar nedeni ile Müslümanlara karşı şok bir plan hazırlığı içine giren İspanyol hükümetinin hazırladığı yeni kanun tasarısı tartışmaları da beraberinde getirdi.

"Cihatçılara karşı şok plan" başlığı altında hazırlanan tasarıda, komşular, öğretmenler ve hatta doktorlar bile çevresinde gördüğü, eğitim verdiği veya muayane ettiği Müslümanları en yakın yetkiliye ihbar edebilecek.

Bu kişiler aynı zamanda dedektör görevi yapacak ve çevresindeki genç yaşdaki Müslümanların radikal eğilime olup olmadığına karar verebilecek.

İspanya'da yaşayan yaklaşık 1 milyon 500 bin Müslümanı töhmet altında bırakacak olan bu tasarının amacının terör örgütlerine katılmak isteyebilecek gençlerin önüne geçmek olduğu iddia edildi.

İspanya Devlet Güvenlik sekreteri Francisco Martínez tasarı hakkında bilgi vermekten kaçınarak önemli olanın eylemden sonra değil öncesinden bu saldırıları engellemek olduğunu söyledi. Planın kurumlar arası işbirliğini geliştirmek ve sivil halkın yardımı ile bir kordinasyon sağlamak olduğuna işaret eden Martinez, "Herhangi bir yerde veya zamanda bir gösteri veya radikal eylem eğilimi içinde olanlar tespit edilecek ve bunun önüne geçilecektir" sözleri etti.

"Cihatçılara karşı şok plan" tasarısının ilk olarak İspanya'da nüfusu ağırlıklı Müslüman olan semtlerde başlatılacak. Buradaki mahalelere özel bir yetkili atanarak müslüman gençler gözlem altında tutulacak bölgenin öğretmenlerine ve doktorlarına özel yetkiler verilecek. Bu kişiler elini tokalaşmaya vermeyen, doktor muayanesinde soyunmak istemeyen Müslümanları fişleyebilecek. Planda ayrıca İspanya'da açık bulunan cami ve helal işletme yerleri denetlenecek yeni düzenlemeler getirilecek.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum