İsmet Özel Türkçeyi katletti, tahrip etti

İsmet Özel Türkçeyi katletti, tahrip etti

Türkçeyi bilmeyen, çok kötü kullanan, hattâ katleden İsmet Özel, Risale-i Nurların dilini tenkid edecek kadar da hadsizleşmiş

Risale Haber-Haber Merkezi

Gazeteci-yazar Hüseyin Yılmaz, "Türkçe tahribkârlığında sağın hisarlarını yıkan İsmet Özel'i gelecek nesiller affetmeyecektir. Türkçeye onun kadar çok az insan zarar verdi" dedi.

Şair İsmet Özel'in "Risale-i Nur'un kötü bir Türkçesi olduğu" şeklindeki sözlerine tepki gösteren Yılmaz, sosyal medya hesabından şunları yazdı: 

Türkçeyi bilmeyen, çok kötü kullanan, hattâ katleden İsmet Özel, Risale-i Nurların dilini tenkid edecek kadar da hadsizleşmiş.

Emeğime yazık olduğunu düşünmesem bir kaç sahifede Özel'in bir dilinin olmadığını, meramını anlatmakta sefil olduğunu ortaya koyardım.

A şairim, Nurların diline lâf atacağına dönüp karaladıklarına bakabilsen keşke...

Karihası Nurları anlamada acze düşen Özel, aczini itiraf etmek yerine Nurların dilinin kötü olduğunu ifade buyurmuş. Veyl...

Enetelektüel addolunmak için tek paragrafta kırk takla atan, nesrin içine eden Özel'den tek sahife okumak bile Çin işkencesidir...

Türçe'nin uydurukçaya teslim olmasını sağ okuyucu nezdinde meşrulaştıran Özel, Nurların dilini tenkid edebilecek son kişidir...

Türkçe tahribkârlığında sağın hisarlarını yıkan Özel, gelecek nesiller affetmeyecektir. Türkçeye onun kadar çok az insan zarar verdi.

Özel'in dil tahribkârlığını kâlemime malzeme yapmayı zül telâkki ediyordum ama Nurların diline dokunmasıyla küçük bir peşrevi hakketti.

huseyinyilmaztwitter.jpg

ismetozel_b.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
9 Yorum