Aziz Mahmud Hüdayi Dizisinin Saati Neden Çok Geç?

TRT1 kanalının, ramazan aylarında güzel bir adet olarak çıkardığı “Aşkın Yolculuğu” serisi, izleyenler tarafından büyük beğeni topluyor.

Bursa Kadılığını bırakarak dergâhta derviş olmayı seçen ve nefsiyle mücadelesiyle büyük mertebelere ulaşan Aziz Mahmud Hüdayi Hazretlerinin hayatı, ramazan ayı boyunca TRT1 ekranlarında yayınlanacak. Bunun tanıtımını daha önceki yazımda yayınlamıştım.

Nihayet dizinin ramazan ayında ne zaman ve hangi saatlerde yayınlanacağı belli oldu. Dizi ramazan ayı boyunca hafta içinde 23:45’te yayınlanacak. Bu saat gerçekten çok geç. 23:45 bir çok kişinin yatma saati. Böyle güzel ve faydalı dizinin bu kadar geç saatte yayınlanması izlenme oranını düşürecektir. Sahur vaktinde yayınlanması bile eminim daha çok izlenmeye sebep olacaktır. Çünkü, sahur için kalkan Müslümanlar, bir yandan sahurunu yaparken bir yandan diziyi izleyebilir.

b7abf46e-197b-4f9a-bddc-a782c71dc94f.jpgBana soracak olursanız en uygun saat 22:00. Ramazan ayında, yatsı namazından sonra kılınan teravih namazını da hesaba katarsak, 22:00 suları ideal vakit olacaktır.

Dizinin tanıtım filminin altındaki yorumlara baktığım zaman da herkesin aynı durumdan muzdarip olduğunu müşahede ettim.

Ramazan ayında, açlık, susuzluk kadar insanları etkileyen bir husus da uyku problemi. Oruç tutmak için sahura kalkan, sabah da çalışmak için işe giden bir kişinin ister istemez uyku problemi doğabiliyor. Hal böyle olunca, teravih ile sahur arası uyku için en ideal vakittir. Aziz Mahmud Hüdayi dizisinin de bu saatlerde koyulması, izlenme oranını düşürecektir.

Günümüz teknoloji çağı. Televizyonda yayınlanan çoğu dizi/film daha sonra internetten izlenebiliyor. Ben şahsen “Aşkın Yolculuğu Aziz Mahmut Hüdayi” dizisini o şekilde izlemeyi düşünüyorum. Fakat internetle haşır neşir olmayan ya da internet kullanma imkânı bulunmayan kişiler diziyi nasıl izleyecek? Ya uykusuz kalacaklar ya diziyi izlemekten vazgeçecekler ya da tekrarının yayınlanmasını bekleyecekler.

Buradan TRT yetkililerinden bu dizinin saatinin daha izlenebilir bir saate alınmasını talep ediyorum. Eminim izlenme oranında artış olacaktır.

Şimdiden tüm İslam aleminin mübarek ramazan ayını tebrik ediyorum.

Sağlıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum