İşleri zarar gören esnafın kredi borçları ertelendi

İşleri zarar gören esnafın kredi borçları ertelendi

Borçka ve Murgul'da sel ve heyelandan işleri zarar gören esnaf ve sanatkârların kredi borçları 1 yıl ertelendi.

Artvin'in Borçka ve Murgul ilçelerinde meydana gelen sel ve heyelandan işleri zarar gören esnaf ve sanatkarların Türkiye Halk Bankası AŞ ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine (TESKOMB) olan kredi borçları 1 yıl ertelendi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, Borçka ve Murgul ilçelerinde meydana gelen sel ve heyelandan işleri zarar gören ve anılan ilçelerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların, TESKOMB'a bağlı bölge birlikleri ile ortak olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan Halkbank'tan kullandıkları düşük faizli kredilerden doğan borçları erteleme kapsamına alındı.

Bu borçlardan vadesi henüz gelmemiş olmakla birlikte 11 Kasım 2015'ten itibaren 1 yıl içinde dolacak olan veya bu tarih itibarıyla vadesinden itibaren 90 günlük bekleme süresi içinde olanlar vadesinde ilgili mevzuata göre faiz tahakkuk ettirilmek suretiyle taksit devresinden itibaren 1 yıl süre ile faizsiz ertelenecek. Kredi itfa tablosu doğrultusunda kalan tüm taksitler birer yıl ötelenecek.

Bu karar kapsamında borcu ertelenen esnafa talebi halinde erteleme süresinde düşük faizli kredi açılabilecek.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.