İslamoğlu'na 'hodri meydan' diyorum televizyonda Said Nursi'yi tartışalım

İslamoğlu'na 'hodri meydan' diyorum televizyonda Said Nursi'yi tartışalım

Milat Gazetesi yazarı Abdulkadir İkbal, Mustafa İslamoğlu'na "hodri meydan" diyerek Said Nursi'yi tartışmaya, konuşmaya davet etti

Risale Haber-Haber Merkezi

Milat Gazetesi yazarı Abdulkadir İkbal, Mustafa İslamoğlu'na "hodri meydan" diyerek Said Nursi'yi tartışmaya, konuşmaya davet etti.

"Yalan bir lafzı kâfirdir" diyen İkbal, İslamoğlu'nun geçtiğimiz cumratesi günü televizyondaki konuşmasına tepki gösterdi. "Hodri meydan" diyen İkbal'ın yazısı şöyle:

"12 Kasım 2016 gecesinde yazar olduğunu söyleyen Ali Akın'la bir program yaptınız. Programda başta İmamı Buhari olmak üzere bir çok İslam alimini tenkit ettiniz, kitapların ismini verdiniz. Eğer bu kitaplarda söyledikleriniz yazılı ise kim itiraz edebilir?

"Ancak, programın son kısımlarında Ali Akın sözü Said-i Nursi'ye getirip “Said-i Nursi kendisine vahiy geldiğini” söyledi. İlhamın mümkün olacağını da vurguladı. Siz de elinize bir kitap alıp sanki yerini gösterecekmişsiniz gibi bir tavır içine girdiniz. Amma kitabı elinize alıp kenara bıraktınız. Kitabı açıp kitabın ismini ve sayfa numarasını dinleyicilere söylemeniz gerekirdi.

Bizim de  bu programla ilgili diyeceklerimiz vardır.
Ben de size Hodri meydan diyorum. Eğer o sözler iftira ve yalan değilse sizin televizyonunuzda Said-i Nursi'ye ait kitapları getirelim, kitaplar üzerinden herkesin gözü önünde bir sohbet yapalım.

Said-i Nursi “Ben dahi bir müfsit olabilirim siz mihenge vurmadan almayınız. Ben kendimi beğenmiyorum beni beğenenleri de beğenmiyorum. Ben Kur'an talebesiyim her şeyi mizanı şeraitle ölçerim" der. Yine bir başka ifadesinde "Said yoktur Saidin ehliyeti de yoktur konuşan yalnız hakikattır” diye bunun gibi bir çok ifadeleri var.

Vahiy sadece peygamberlere gelir. Bazı velilere de ilham gelebilir. Bunda ne sakınca var.

Evet Said-i Nursi bir çok yerlere de ilhamdan bahsediyor. Haşa Allah bizi terk mi etmiş. Hz. Ali (r.a.) başta olmak üzere diğer sahabelerin ilhamını nereye koyacağız? Hayvanlara bile ilham gelmiyor mu? Bir balık denizin altında hangi tarafın doğu, batı, kuzey, güney olduğunu nereden bilecek? Binlerce kilometre gidip yönünü kaybetmeden aynı yere geliyor. Göç eden kuşlar ve arılar da öyle. Misalleri çoğaltabiliriz.

Eğer niyet yalan ve iftira olsa söylenecek söz kalmamış ve hesap Allah'a kalmıştır. Çünkü, yalan bir lafzı kâfirdir. Yok eğer bir hakikati anlamak için böyle bir niyet varsa ben de diyorum ki HODRİ MEYDAN kitaplarla konuşalım.

Şeytan insanın kalbine vesvese verirken, Allah'ın her taifeye yardım eden melekleri insana yardım etmese acaba insan ne hale gelir?
Ehli ilim ve insaf asla ispatsız konuşmaz ve meydandan kaçmaz. Bu da böyle biline.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum