'İslamofobiye karşı Birleşmiş Milletler' kuruldu

'İslamofobiye karşı Birleşmiş Milletler' kuruldu

Cuma namazı ve ardından gerçekleşecek tanışma toplantısı ile etkinliklerine devam edecek...

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan İndiana Üniversitesi'nde okuyan Müslüman öğrenciler son günlerde adından sıkça söz ettiren etkinliklere imza atıyor. Müslüman öğrencilerin kurduğu ve adını 'İslamofobiye karşı Birleşmiş Milletler' verdikleri cemiyetlerine farklı dini gruplardan pek çok öğrencinin katılmasını sağlayan Müslüman öğrenciler, İslam karşıtlarına en güzel cevabı da cemiyet bünyesinde yaptıkları işler ile veriyor.

Cuma namazı ve ardından gerçekleşecek tanışma toplantısı ile etkinliklerine devam edecek Müslüman öğrenciler, bundan önce de pek çok farklı organizasyona imza atmış.

Geçtiğimiz hafta İndiana Üniversitesi kampüsü içinde 'Ortadoğu lezzetleri' günü düzenleyen cemiyet, bu etkinlikte Müslümanlara ait farklı yemekleri ve Arap kahvelerini üniversite öğrencileri ile buluşturmuş. 

İslamofobiye karşı Birleşmiş Milletler adlı bu gruba üniversite bünyesindeki iki hoca da üye oldu. Alınan bilgilere göre sosyoloji profesörü Michelle Sandhoff ve tarih profesörü Christine Baker bu grubun yönetim kademesinde yerini alıyor. Bu iki hocanın eğitimlerinde Ortadoğu ve Müslüman konusuna değinmesi üniversite içindeki pek çok farklı dinden öğrencinin gruba katılmasına yol açtı.

Cemiyet geçtiğimiz haftalarda Donald Trump'ın vize yasağı konusunda bir miting düzenleyerek üniversite içinde ve İndianapolis şehrinde isminde söz ettirdi. Profesör Baker, yaptıkları organizasyonlar ile ilgili; "Kampüsteki Müslüman topluluğu daha görünür kılmak ve İslam hakkında bilgi edinmek için daha fazla etkinlik yapmak istiyoruz" ifadelerini kullanıyor.

The Penn gazetesinin haberini göre yine üniversite bünyesinde faaliyet gösteren gruplardan 'Irkçılık ile mücadele grubu' da bu organizasyon bünyesine katılmaya hazırlanıyor. İslamofobiye Karşı Birleşmiş Milletler'in yeni etkinliği ise 15 Kasım'da yapılacak. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.