İslamofobiye fırça attı!

İslamofobiye fırça attı!

Terörle Mücadele Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Sula; Ankara, İstanbul ve Diyarbakır'ın ardından Çin ve Katar'daki sergileriyle sanatseverlerle buluştu

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkan Yardımcılığı'na atanan Ahmet Sula 15 yıl önce başladığı sanatsal çalışmalarını zirveye taşıdı. Terör konusunda uzman olan usta sanatçı yaptığı resim, nakşettiği hat, kaligrafi, şiir, söz ve müzik alanındaki birçok çalışmasıyla dikkati üzerine çekerken, açtığı sergilerle de değişik çevrelerin beğenisini topladı. Sula "mana" adını verdiği ilk kişisel sergisini İstanbul Sultanahmet Müzesi'nde açtı. Sula'nın hat sanatıyla figürleri birleştirdiği soyut tarzdaki ikinci sergisi Ankara Çengelhan Rahmi Koç Müzesi'nde diplomatik bir buluşmaya sahne oldu. Türkiye'deki üçüncü adresi Diyarbakır olan sanatçı özellikle 17 - 25 Aralık tarihlerini seçti. "Kelimenin Kalbi" temalı sergisinde sanatçı, Türkiye için dönüm noktası olan bu tarihlere de sanatsal bir tavırla dikkat çekti. Görevi gereği terör örgütleriyle mücadele eden Sula, "Peygamber efendimiz, 'Ey Allah'ın kulları Allah'ın emrettiği şekilde kardeş olun' diyor. Kardeşliğin aydınlığını, kavga ve kaosun dünyayı cehenneme çeviren karanlık yüzünü görüyorum. Ve bu yüzyılda insanlığa susamış insanlığı..." diyerek özellikle dünyanın ihtiyaç duyduğu insanlık ve barış özlemini dile getiriyor.

Sergiyi gördü İslam'ı seçti
Türkiye'nin metropol kentlerinde başlayan sergi serüvenini Çin ve Katar ile sürdüren sanatçının hedefinde tüm kıtalar var. Sanatçının sergilerine katılan Norveçli sanatsever aynı zamanda İslam'la da buluşma imkânı buldu. Sanatçının eserlerindeki dini motiflerin yanı sıra yansıttığı değerlerden ve felsefesinden etkilenen Reidarson Kvamsdal, İslam dinini seçti, ismini "Kerim" olarak değiştirdi, Konya'ya gidip Mevlana Türbesi'ni ziyaret etti. Ülkesinde müzik, resim icra eden ve yazarlık yapan Kvamsdal Türk sanatçı için, "Dinine olan güçlü inancı ve heyecanı beni çok etkiledi. Onun eserleri Allah tarafından dokunulmuş gibi... Dünyanın birçok yerinde İslam'a karşı bir önyargı var" dedi. 

Yüksel Temel - Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.