İslamofobik sunucu televizyondan kovuldu

İslamofobik sunucu televizyondan kovuldu

Fransa’nın istikrarı için Müslümanların kovulması gerektiğini savunan ırkçı gazeteci Zammaour kapı dışarı edildi

Fransa’nın aşırı sağcılığı ile bilinen gazeteci yazarlarından Eric Zammour, bir gazeteye verdiği röportajdan sonra 11 yıldır sunuculuğunu yaptığı televizyon programından uzaklaştırıldı. 
 
Zammour, İtalyan gazetesi Il Corriere Della Sera’ya geçtiğimiz ay verdiği röportajda Fransızların yabancılara özellikle Müslümanlara artık “Artık evinize dönün” deme hakkı olduğunu söylemişti. 
 
Dünya Bülteni’ndeki habere göre Fransız aşırı sağcı, ülkede kaosun sonlanması için Müslümanların sınırdışı edilmesi gerektiğini savunmuştu. Ekim'de yayımlanan röportajdan sonra gelen tepkiler üzerine Tele haber kanalı, Zammour’un 11 yıldır süren sunuculuk görevine son verdi. 
 
SADECE LE PEN SAVUNDU
 
Haftada iki gün program yaptığı RTL radyosu da, Zammour’un sözlerinin değerlerine aykırı olduğunu belirtti. Zammour’un i-Tele’den kovulmasına başta Fransa Gazeteciler Sendikası olmak üzere siyasetçiler destek verirken bir tek ırkçı lider Marine Le Pen’in Ulusal Cephe Partisi ve bazı sol görüşlü siyasetçiler buna karşı çıktı. Le Pen, açıklamaların ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu savundu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum