İslamofobide önce kendi evimizi temizlemeliyiz

İslamofobide önce kendi evimizi temizlemeliyiz

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İslamofobi konusunda, "Elbette harici sebepleri bilmek, değerlendirmek gerekiyor. Ancak suç ve sebepleri hep dışarıda aramak yerine önce kendi evimizi temizlemeliyiz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Suudi Arabistan'da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Emin Medeni'yle bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Görmez ve Medeni, İİT'nin Cidde'deki merkezinde gerçekleşen görüşmede, Batı'da son zamanlarda artan "İslamofobi meselesi" başta olmak üzere bazı konuları ele aldı.

Görmez, burada yaptığı konuşmada, İslamofobi konusuna değinerek, "Elbette harici sebepleri bilmek, değerlendirmek gerekiyor. Ancak suç ve sebepleri hep dışarıda aramak yerine önce kendi evimizi temizlemeliyiz. Bilhassa İslam ve Batı dünyasında İslamofobi'yi besleyen yanlış 'İslam algılarından' ve Müslümanlardan kaynaklanan sorunları bertaraf etmek gerekmektedir" dedi.

İslamofobi'yi ortadan kaldırmak için eğitimin önemini vurgulayan Görmez, "Öncelikle İslam eğitim düzenimizi, insan yetiştirme düzeneklerimizi bilhassa İslam üniversitelerinde ve bazı enstitülerde müfredatlarımızı, programlarımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Özellikle uluslararası arenaya ilim adamı yetiştiren üniversitelerin müfredatını gözden geçirmesi gerekmektedir" diye konuştu.

İslam dünyasından Batı'ya göçün üzerinden 50 yıl geçtiğini hatırlatan Görmez, şöyle devam etti: 

"Göçün 50 yılını geride bıraktığımız şu dönemde Batı'da yaşayan Müslümanlar, hem kendilerinin hem de çocuklarının İslam kimliğini kalıcı hale getirmek için hangi kaynaklardan beslendiklerini, hangi kitapları okuduklarını, öğrettiklerini, camilerde insanlara anlatılan İslamiyetin mahiyeti üzerinde durulması gerekmektedir."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.