İslamofobi tırmandırılıyor

İslamofobi tırmandırılıyor

Uluslararası Rabia Platformu Pakistan'da kanlı okul baskınını kınadı.

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, Pakistan'da düzenlenen ve çok sayıda öğrencinin hayatını kaybettiği okul baskını gibi olaylar bahane edilerek İslamofobi'nin tırmandırıldığını, İslamofobi ve onu besleyen İslam karşıtı yayın, politika ve eylemlerin antisemitizm gibi suç sayılması gerektiğini belirtti.
 
İşbilir, yaptığı yazılı açıklamada, okul baskınında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Pakistan halkına başsağlığı diledi.
 
"Taliban tarafından yapılan vahşi ve barbarca saldırıyı şiddetle lanetliyoruz" ifadesini kullanan İşbilir, bu saldırıyla, İslam dünyasının kapsamlı bir barış formülü bulması ve uluslararası odakların İslam ülkelerini şiddet sarmalına çekmelerine izin vermemesi gerektiğinin anlaşıldığını kaydetti.
 
Afganistan'ın işgali ve Pakistan'daki "terörle mücadele" bahanesiyle sivillere yönelik saldırıların şiddet sarmalını kuvvetlendirdiğini anlatan İşbilir, şöyle devam etti:
 
"Bu saldırıları hiçbir şey haklı çıkaramayacağı gibi, bu kanlı hadisenin sonuçları, bölgedeki radikalizmin sebeplerini görmemize engel olmamalıdır. Bu tür saldırılar bahane edilerek, İslamofobi sistematik bir şekilde tüm dünyada tırmandırılmaktadır. İslamofobi ve onu besleyen İslam karşıtı yayın, politika ve eylemler antisemitizm gibi suç sayılmalıdır. İslam dünyası, kendi sorunlarına kendi çözüm bulana, meşru ve istikrarlı siyasi yapılara kavuşuncaya kadar bu tür eylemler bitmeyecektir."
 
(AA)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.