İslamofobi neden suç kapsamına alınmıyor?

İslamofobi neden suç kapsamına alınmıyor?

Yıldız: “Birinci Avrupa” materyalist ve ırkçı Avrupa’ya karşı direnmeli!"

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Siyaset Bilimci Doç. Dr. Ahmet Yıldız, “Birinci Avrupa” materyalist ve ırkçı Avrupa’ya karşı direnmeli!" dedi.

Sosyal medyadaki hesabından Fransa'daki saldırıyı yorumlayan Yıldız, "İslamofobinin "ama"sı olmaz; terörün "ama"sı olmadığı gibi" dedi.

Charlie Hebdo katliamının, laisist  politikaların gerdiği Fransa'da toplumsal barışı kundakladığını, ırkçı sağa yeni bir hayat öpücüğü sunduğuna dikkat çeken Yıldız, İslamofobinin neden suç kapsamına alınmadığını sordu. “Birinci Avrupa”nın materyalist ve ırkçı Avrupa’ya karşı direnmesi gerektiğini vurgulayan Yıldız, görüşlerini şöyle açıkladı:

"Breivik Müslümansız bir Avrupa için 71 kişiyi öldürdü. Notları, saldırının tamamen İslamofobik literatür üzerinden haklılaştırldığını gösterdi. Breivik’in elinde kalem yoktu; silah vardı.

Hıristiyanlık ve Yahudiliğe hakareti suç kabul eden, anti-semitizmi “düşünce suçu” kapsamına alanlar için İslama hakaret neden fikir hürriyeti?

İslamofobi neden "suç" kapsamına alınmıyor? Yeni Breivikler ortaya çıksın diye mi? Evet, Fransız ve Alman aşırı sağı buna hazır görünüyor.

“Çok-kültürlülüğü" evrensel tek kültür (Batı kültürü) olarak anlayanlar Fransız olmakla Müslüman olmayı bağdaştırma ihtiyacı hissedecek mi?

İslamofobik dalganın hedefi ya Müslümansız Avrupa ya da protestanlaştırılmış İslam... Şeytanlaştırma bunu haklılaştırmak için.

"İkinci Avrupa" çoğulculuğu bir rüyaya dönüştürdü. Evrensel tek doğruyu sahiplenerek tarihe noktayı koydu. Batı düşüncesi artık yok çünkü dondu.

Hukuku insan üzerinden tanımlayan ama insanı Batılı olanla özdeş kılmayan “Birinci Avrupa”, materyalist ve ırkçı Avrupa’ya karşı direnmeli!

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.