İslamofobi kurbanı gencin ailesi Türkiye'de

İslamofobi kurbanı gencin ailesi Türkiye'de

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde uğradıkları silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden üç Müslüman gençten diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat'ın babası ve erkek kardeşi, Barakat'ın hayalini gerçekleştirmek için Türkiye'ye geldi.

Diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat'ın "Türkiye'deki Suriyeliler Gülümsesin Projesi"ni hayata geçirmek için THY'nin tarifeli uçağıyla Atatürk Havalimanı'na gelen erkek kardeşi Farris ve babası Namee Barakat, Suriyelilerin kaldığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki kampa gidecek.

1 milyon dolara yakın bağış toplandı

Baba Namee Barakat, gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Temmuz'da kampa gidecekleri ve orada 5 gün kalacaklarını söyledi. Kardeşinin, kuzenlerinin ve onların eşlerinin de kampanyaya destek için Türkiye'ye geleceğini belirten Barakat şöyle konuştu: "Kampanya için en son 500 bin doların üzerinde bir yardım toplandı. Site haricinde başka insanlar da yardımda bulundu. Yaklaşık 1 milyon dolara yakın bağış oldu. Paranın bitmemesi ve yardımların sürmesi için bir vakıf kuracağız ve yardımların bir kısmını buna harcayacağız. Geri kalanıyla diş malzemeleri alacağız."

"Erdoğan ile tanışmak büyük onur"

Barakat, projenin hayata geçirilmesi için 14 dişçi ve 2 teknisyenin kendilerine eşlik edeceğini aktardı.

Birçok ailenin kendilerine bu konuda neler yapabileceklerini sorduğunu dile getiren Barakat, birçok kişinin de projenin bir parçası olmak istediğini kaydetti. Barakat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışmak isteyip istemediğinin sorulması üzerine de "Onunla tanışmak büyük bir onur. Hepimiz onu çok seviyoruz" dedi.

"Video çok büyük ilgi gördü"

Kampanyaya yönelik hazırladıkları videonun bir anda büyük ilgi gördüğünü belirten Barakat, kardeşinin kampanyadan beklentisinin 200 bin dolar olduğunu ancak ölümünden sonra kurulan siteye yaklaşık 500 bin dolarlık yardım ulaştığını vurguladı. Barakat, kampanyaya destek olan birçok kişinin projeyi önemsediğine dikkati çekerek, "Kampanyanın devam ettirilmesinin ve insanların yüzünün güldürülmesini önemsediler. Önce konferans için Gaziantep'e gideceğiz. Sonra da Hatay'a geçeceğiz. Orada bir süre çalışmalarda bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Üç gencin katledilmesi büyük tepki çekmişti

Kuzey Carolina eyaletindeki Chapel Hill'de, 10 Şubat'ta 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed, komşuları Craig Hicks tarafından başlarından vurularak katledilmiş, olay ülke ve dünya genelinde büyük tepki çekmişti. Deah Barakat'ın Türkiye'deki Suriyelilerin diş tedavileri için başlattığı kampanya ölümünden sonra da devam ettirilmişti.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.