İslamofobi dünyayı felakete götürüyor

İslamofobi dünyayı felakete götürüyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan ziyaretinde muhabirimiz Mehmet Özmen’in sorularını cevapladı. Çavuşoğlu, Avrupa’da yükselen İslamofobinin tehlikeli boyutlara ulaştığını ve AB ülke yönetimlerinin tedbir almaması durumunda dünyanın felakete sü

İslamofobi meselesi ve son zamanlarda Müslüman gençlerin öldürülmesi meselesi malum. Bu tür durumlarla ilgili özel bir çalışmamız var mı?

-Her platformda bunu dile getiriyoruz. İspanya ile medeniyetler ittifakına yeni bir ivme kazandırmayı düşünüyoruz. İspanya’nın medeniyetler ittifakından çekildiği yönünde haberler vardı. Bunlar doğru değil. Tam tersi daha da canlandırmak istiyoruz. Avrupa’da artan ırkçılığın tüm dünyayı bir felakete götürdüğünü söylüyoruz.  Uluslararası örgütler nezdinde özellikle daimi temsilcilerimizin ve parlamenter heyetlerimizin de ciddi çalışmaları var.

MOSKOVA İLE GÖRÜŞ AYRILIĞI VAR!

Rusya ile ilişkilerimiz iyiyken Esad meselesi nedeniyle Moskova’nın bize dayatması ya da bizimle bir görüş ayrılığı oluyor mu?

-Moskova’nın bize bir dayatması yok. Fakat görüş ayrılığı var. Bu konuda farklı düşündüğümüzü iki tarafta kabul ediyor. Ama burada bir görüş ayrılığı var diye diğer taraftaki ilişkilerimizin etkilenmesi söz konusu değil. Onların bize baskıları yok. Biz onlara bu meseleyi birlikte çözmeyi teklif ediyoruz. Mesela Kırım konusunda da farklı düşünüyoruz. Ama bunlardan dolayı siyasi ve ticari ilişkilerimizi bozmamak gerekir.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.