İslamiyetsiz İslam

Artık duymak istemiyorum insan yapımı düşüncelerin, eylemlerin, kuruluşların önüne İslam kelimesinin getirilmesini ve tahammül edemiyorum her isteyenin her yaptığını İslam kimliği altında yapmasına.
 
İslam dini ilk insandan son insana kadar bütün ilahi dinleri kapsadığını söyler. Böylece bütün topluluklara, coğrafyalara ve zamanlara hitap eder. İnancının temelinde bir Yaratıcı ve bütün yaratılanlar olduğu için düşüncesinde teklik ve bütünlük vardır.
 
Oysa günümüzde kendine hayrı olmayan ümmetine sorsanız dünyaya nizam verir ama tutarsızlıklar içinde ne birliğin ne de bütünlüğün peşindedir. Kutsal dinini kendisi tam anlayamadığı ya da istediği gibi anladığı halde başkalarını da tekeline indirdiği dinin şekline davet eder. Kendi dışındaki anlayışları İslam dışı ilan eder. Oysa ne kendisi ne de başkası tamamıyla İslami değildir.
 
Neden her kelimenin önüne gelir ki her kendini ispatlamak isteyen, onu dayanak yapıp yükselmek isteyen, sadece ona hizmet ettiğini düşünüp kendini kandıran ve başkasını da kandırıp şahsi ya da gurubunun menfaatine, siyasetine alet eden insanların ağzında bu kelime manasından bu kadar uzaklaştırılmaya çalışıldı.
 
İslam devleti bile peygamberden otuz yıldan fazla yaşayamadı; o adla çıkanların gerisi hanedanlıkların, ideolojilerin, diktatörlüklerin ötesine geçemedi. Oysa sorsanız dinin koruyucusu, dayanağı onlardır, onlarsız din kendini koruyamaz. Putperestlik dönemindeki inanç gibi putların onları koruduğuna ve onlarsız putların korunamayacağına inanmaları gibi.
 
Doğru, dine çok hizmet etmiş insanlar, topluluklar, devletler gelmişler ve geliyorlar ama din Allah’ın dini kimseye ihtiyacı yok. Buyurduğu gibi isterse dinini bir günahkârın elinde dahi güçlendirir.
 
Ama nasıl oluyor da bazı insanlar, guruplar Allah’ın dinini sadece kendilerinki görüyorlar bütün Müslümanlar ve insanlık bunun mirasçısıyken ve Allah adına karar veriyorlar, hüküm veriyorlar ve cennet ve cehennemi dolduruyorlar kendince.
 
Geleneksel zamanlara girmeyeceğim, Allah iyiliklerini kabul etsin ve kötülüklerini affetsin. Ama derdim modern zamanlarla, eskiden menfaati, otoriteyi belli guruplar yüceltip kutsarken günümüzde bireyden tut ta en büyük güçlere kadar maddiyat, iktidar, şahsi, milli gurur kutsanırken kabul edemem bütün bayağı, sıradan arzuların bir kutsal adın altında yapılmasına.
 
Bunun için karşıyım İslami müzik, İslami sinema, İslami devlet-cumhuriyet, İslami edebiyat, İslami cemaat, İslami felsefe, İslami dönem, İslami parti, İslami terörist, İslami sanat vb. İslam’ı darlaştıran, bir şeye hizmet ettiren, kendinden çok başka bir şeyi ön plana çıkaran, reklam vazifesi gören, canavar yüzlerini gizlemeye çalıştıkları bir maske gibi duran sahte bir İslami isme.
 
İyi ticaret yapmak isteyen bir tüccar ben dürüstüm, malım çok iyi diyerek sadece her zaman iyi müşteri bulamaz. Demesine de gerek yoktur bence, halk demeli bu adam güvenilir, malı çok sağlam diye. Hilekâr adamlar genelde güzel sözlerin arkasına sığınırlar mert adamlar ise yaptıklarının sırtına yaslanırlar.
 
Bırakın halk hissetsin ve Hak kabul etsin neyin İslam olduğuna, İslam adı altında küçük hesaplarını yapmak isteyenlere ve bu tuhaflıklardan dolayı İslam’a vurmak için fırsat kollayanlara imkân vermemek için.
(AD)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum