İslamiyetin terörle anılması mahcup edicidir

İslamiyetin terörle anılması mahcup edicidir

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "İslamiyetin terörle anılması mahcup edicidir. İslam alimleri bunu kabul etmemelidirler." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslamiyetin terörle anılmasının mahcup edici olduğunu belirterek, "İslam alimleri bunu kabul etmemelidirler. Hangi İslam fıkhında Ankara'da, İstanbul'da, Suruç'ta, Paris ve Brüksel'de insanların öldürülmeleri masum gözükebilir." dedi.

"İmam ve Hatiplerin Aşırılık, Radikalizm ve Terörle Mücadeledeki Rolü" başlıklı 1. Uluslararası İmam ve Hatipler Konferansı'nın kapanışında konuşan Görmez, Müslüman ülkeler arasında birlik ve beraberlik olması gerektiğini söyledi.

İslam toplumlarının güven ve barışı nasıl elde edebileceği üzerinde durulması gerektiğini dile getiren Görmez, toplumların fikir özgürlüğü ve güvenliği kaybetmesi halinde büyük problemler yaşanacağını, düşünce ve eğitim emniyetinin esas olduğunu, düşünce güvenliğinin her tür güvenliğin esası olduğunu anlattı.

İslamofobi'ye değinen Görmez, Müslümanların suç işlemeyle itham edildiğini, düşünce terörüyle insanların Müslümanlara karşı korkutulmaya başlandığını ifade ederek, İslamın temelinin özgürlük olduğunu, dinde zorlama olmadığını dile getirdi.

İslamın gayesinin barışı sağlamak olduğunu, İslam toplumunun da kötülüklerden uzak olması gerektiğini belirten Mehmet Görmez, şunları kaydetti:

"İslam barışa, imana, emniyete ve güvenliğe davet eder. Allah doğru davranışı ve herkese karşı merhametli olmayı emreder. Müslüman toplumlar barışçıl toplumlar olması gerekir. İslamiyetin terörle anılması mahcup edicidir. İslam alimleri bunu kabul etmemelidirler. Terör olaylarında masum insanlar ölüyor. Hangi İslam fıkhında Ankara'da, İstanbul'da, Suruç'ta, Paris ve Brüksel'de insanların öldürülmeleri masum gözükebilir? Bu örgütler İslam düşmanlarına hizmet etmektedirler."

Katkılarından dolayı plaket alan Görmez, konferansa katılanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.