İslam'ın Yaygınlaşması, Birilerini Rahatsız Ediyor

İslam'ın Yaygınlaşması, Birilerini Rahatsız Ediyor

Diyanet Sen Genel Başkanı Bayraktutar: "İslam dininin dünyada çok kabul görmesi ve özelikle Avrupa'da çok yaygınlaşması ve teknolojinin hızla gelişmesi, birilerini rahatsız etmektedir"

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, İslam'ın dünyada çok kabul görmesi, özelikle Avrupa'da çok yaygınlaşması ve teknolojinin hızla gelişmesinin birilerini rahatsız ettiğini söyledi.

Bayraktutar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün ırkı, dini ve rengi olmadığını belirterek, "Terör nereden gelirse gelsin, her türlüsüne karşı olduğumuz gibi terör bahanesiyle inançlara, değerlere hele hele Peygamber Efendimize hakaret ve saygısızlığa da aynı şeklide karşıyız ve lanetliyoruz" şeklinde konuştu.

"İslam'ın yaygınlaşması birilerini rahatsız ediyor" diyen Bayraktutar, şunları kaydetti:

"İslam dininin dünyada çok kabul görmesi ve özelikle Avrupa'da çok yaygınlaşması ve teknolojinin hızla gelişmesi, birilerini rahatsız etmektedir. Yani uluslararası menfaat kitlelerini, özelikle İslam ülkelerini sömüren büyük güçleri, Avrupa'yı ve Amerika'yı rahatsız etmektedir. Burada ne yapmak lazım? Ortadoğu, dünyanın en zengin bölgesidir. Türkiye, Ortadoğu bölgesine liderlik yapacak ve dünyaya yön verecek ülke konumundadır. Teknolojisiyle, gençleriyle, genç beyinleriyle geleceğin lider ülkesidir. Ne yapmak lazım? Ülkemiz uyanırsa bir de Kürtler, Türkler ve Araplar barışırsa bu emperyalist güçlerin Ortadoğu'da etkinliklerinin yanı sıra sömürü düzenleriyle planları bozulacak. Onun için Türkleri, Kürtleri ve Arapları barıştırmamak birinci provokasyondur. İkinci provokasyon, özelikle Peygamberimizle ilgili karikatürleri çizmiyor bunlar.

Norveç'te, İsveç'te ya da Fransa'da bunlar çizilerek İslam dünyası provoke ediliyor."

Bayraktutar, samimi Müslümanların provokatif eylemlere giriştiğine inanmadığını vurgulayarak, İslam düşmanlarının kendi düşünceleriyle yetiştirdikleri insanları öldürterek Müslümanları hain ve zalim göstermek için uğraştığını anlattı.

"İslam terör dini' diyerek, bunu millete dedirttirmeyi kabul etmiyorum, lanetliyorum" ifadesini kullanan Bayraktutar, "Bu, tamamen provokasyondur. Özelikle şunu çok iyi bilmeliyiz ki Türkiye'deki basının bazılarının dış bağlantıları olduğu iddia ediliyor. Eğer böyle bir şey varsa bunları kınıyorum. Siz bu ülkenin basınınız. Bu ülkenin menfaatlerini öne çıkarın. Batı'nın emperyalist güçlerini bu millete lanse etmeyin. Yoksa bu millet size değer vermeyecektir. Her zaman reddettiği gibi bugün de sizi reddedecektir" değerlendirmesinde bulundu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.