İslam'ın sembolü için yardım kampanyası başlatıldı!

İslam'ın sembolü için yardım kampanyası başlatıldı!

Mimarisi ve kırmızı rengiyle dikkati çeken, UNESCO tarafından "kültürel miras" listesine alınan "Kırmızı Mescit"i genişletme çalışmalarının tamamlanması için yardım kampanyası başlatıldı.

Sri Lanka'da İslam'ın sembolü olarak kabul edilen "Kırmızı Mescit"i genişletme çalışmaları için yardım kampanyası düzenlendi.

Sri Lanka'nın başkenti Colombo Limanı yakınında, Müslümanlara ait iş yerlerinin yoğun olarak yer aldığı Pettah bölgesinde bulunan Kırmızı Mescit Camisi için başlatılan kampanya kapsamında afiş hazırlandı.

Cami derneğince hazırlatılan İngilizce afişte, "Bu vazifeyi tamamlamamız için 10 bin Müslüman'a ihtiyacımız var. Eğer 10 bin Müslüman 5 dolar verirse 50 bin dolar yapar. Allah için verecek 5 dolarınız var mı?" ifadeleri ile Hazreti Muhammed'in mescit yapımıyla ilgili hadisine yer verildi.
Dernek yönetimi, gelen bağışlarla caminin genişletilmesi çalışmalarını ramazan ayına kadar tamamlamayı hedefliyor.

Cami hakkında daha fazla bilgi edinmek ve bağış yapmak isteyenler, "www.redmasjid.com" internet sitesini ziyaret edebilir.

Cami hakkında

Mimarisi ve renginden dolayı halk arasında "Kırmızı Mescit" olarak adlandırılan cami, Hindistan'ın güneyinden Sri Lanka'ya gelen seyyah Müslüman tüccarlar tarafından 1908'de inşa edildi.

Sri Lanka mimarisinde anıt eser olarak kabul gören ve ilk etapta bin 500 kişinin ibadet edebileceği şekilde yapılan mescit, zamanla limandan gelen Müslüman tüccar ve turist sayısının artmasıyla yetersiz kaldı.

Camide, çevresindeki 32 dükkanın 1975'te alınması sonrasında en büyük genişletme çalışması yapıldı. Nüfusun artması dolayısıyla genişletme çalışmaları farklı tarihlerde devam etti.

Dört yıl önce 12 bin kişinin namaz kılabildiği camide, cuma ve önemli günlerde namaz kılınacak yer bulunamaması ve Müslümanların cami çevresinde ve yollarda ibadet etmek zorunda kalması nedeniyle yeniden genişletme kararı alındı.

Girdi fiyatlarının yükselmesi nedeniyle cami derneği genişletme çalışmasını henüz tamamlayamadı.

İbadethanenin beş katının kaba inşaatı tamamlandı ancak ince işleri sürüyor.

Camiye yaşlılar için yürüyen merdiven de yerleştirilecek.

Caminin genişletilmesiyle bölgedeki Müslümanlar artık dışarıda Muson yağmurlarına maruz kalmadan namaz kılabilecek.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.