'İslami terör' diyen Trump'a cevap: Sen kendine bak kaçık hergele!

'İslami terör' diyen Trump'a cevap: Sen kendine bak kaçık hergele!

Sonuçları açıklanan yeni bir çalışma İngiltere'nin Başkenti Londra'da suç oranlarının New York'u solladığını ortaya çıkardı. Bu da tartışmaların başlamasına neden oldu.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan bir çalışma, şehirde suç oranlarının ve güvensizliğin ABD'nin büyük şehirlerinden New York'u geride bıraktığını ortaya çıkardı. İslam karşıtları ise bu çalışmadan sonra algı operasyonuna başladı. Bu hareketlerin başını ise Donald Trump çekiyor.

İngiltere'de terör örgütlerinin saldırılarının yükselmesi sonucu ortaya çıkan tartışmalarda Müslüman düşmanları ülkeye Müslüman girişini sorumlu tutuyor. Müslüman girişinin yasaklanmasını isteyenlerin fikir babası ise Donald Trump.

Trump bu twiti ile İslam karşıtlığını ispatladı

Trump ise bu tartışmalara attığı bir tweet ile katıldı. Trump, Twitter'da yayınladığı ifadelerinde; "İngiltere'de Radikal İslam terörü nedeniyle saldırılarda yüzde 13 bir artış var. Biz Amerika'yı güvende tutmalıyız" dedi. Bu tweet tartışmaların odağına oturdu. Radikal İslam tabirini yanlış görenler Trump'ı İslam karşıtlığı ile suçladı. 

İngiltere'de Müslümanlara karşı hoşgörüsü ve dostane tavrı ile bilinen, eski İngiltere Başbakanı Winston Churchill'in torunu olan Nicholas Soames ise Trump'a tepki gösterenler arasına katıldı. Soames, Trump'a cevap verdiği tweet'de; "Önce kendi ülkendeki bireysel silahlanma sorununu hallet, kaçık hergele!" ifadelerini kullandı.

İslam karşıtlarının tepkisi bu sefer de Soames'e yöneldi. Bir kullanıcı Soames'e; "Büyükbaban senden utanırdı. Onun İslamiyet'e hoşgörüsü yoktu. Avrupa bu şekilde kurtuldu" cevabını verdi. 

Talk Radio'nun haberine göre İngiltere Müslümanları kendilerine destek verdiği için Nicholas Soames'e teşekkür ediyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum