İslam'ı Singapur'da tanıtmak ve büyütmek için yapılan toplantı

İslam'ı Singapur'da tanıtmak ve büyütmek için yapılan toplantı

Tarihi 50 yıl öncesine giden Singapur'un camileri, önümüzdeki 50 yıl için misyonunu açıkladı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Yüzde 14'ü Müslüman olan Singapur, 50 yıl önce açılan ilk camiden beri yeni camiler ile Müslümanlar için giderek güzelleşen bir ülke olmaya aday. Bunun farkında olan Singapur Müslümanları, önümüzdeki 50 yıl içinde Singapur Camilerini ülkenin sosyal hayatın merkezi haline getirmeyi hedef olarak seçti.

Açıklama ülkenin Müslümanlardan sorumlu yetkilisi Yakup İbrahim'den geldi. İbrahim, Singapur Müslümanlarının, camileri sadece birer ibadet yeri olmaktan çıkarıp, tüm Singapur'da sosyal hayatın merkezi olacak bir hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Aynı zamanda İletişim ve Enformasyon Bakanı olan Dr. Yakup, camilerin Müslümanlar hakkındaki algıları şekillendirmek ve İslam hakkındaki önyargıları ortadan kaldırılmasını sağlamak için eşsiz bir konumda olduklarını söyledi.

Dr Yakup İbrahim gazetecilere, cami liderleri arasında yapılan bir konferansı izledikten sonra "Sadece bir topluluk birliği değil, aslında ulusal bir birlikleri var, bu nedenle ulusal hayata katkıda bulunabilirler" dedi.

Yakup'un kast ettiği ise geçtiğimiz gün 50 cami hocasının bir araya gelerek ülkedeki Müslümanların misyonlarını görüştüğü ve camiler için strateji belirlediği konferans oldu. 50 imam, konferans boyunca ülke Müslümanlarının İslamiyet'i Singapur topraklarında tanıtmak ve büyütmek için görüş alışverişinde bulundu. Bunun için cami liderleri sosyal medyadan faydalanma kararı aldı.

Straits Times'ın haberine göre konferans ve sonrasında Singapur'da Müslümanların ve Camilerin daha aktif olacağı bir döneme girildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.