İslami Sanatlar Festivali heyecanı başlıyor

İslami Sanatlar Festivali heyecanı başlıyor

Bu yıl 20. kez düzenlenecek olan Sharjah İslam Sanatları Festivali konuklarını bekliyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- 23 Ocak 2018 tarihine kadar Sharjah'daki altı mekânda gerçekleşecek olan festival, Birleşik Arap Emirlikleri'nin dışından gelen pek çok ziyaretçiye İslam Kültür ve Sanatı'nı tanıtmak için başlıyor.

Sharjah kültür işleri departmanı müdürü Muhammed Al Qaseer, bu yılın temasının Batı Dünyası'ndan gelecek olan konuklara İslam Sanatı'nın inceliklerini ve güzelliklerini tanıtmak olduğunu belirtirken, bu amaçla İslam Coğrafyası'nın pek çok yerinden gelmiş olan sanatçıların uzun zamandır çalıştığını belirtti.

Festival'de İslamiyet'in çağlardan beri süregelen Sanat alışkanlıklarının yanı sıra modern sanatların İslami yorumları da yer alacak. 

Siaf yönetici Farah Qassim Mohammed: "Festival 28 organizasyondan gelen yardımlar ile sergiler, dersler ve atölye çalışmaları şeklinde 270 etkinliğe sahip olacak ve 31'i Sharjah Sanat Müzesi'nde olan 44 fuar olacak, BAE'den ve dünyanın dört bir yanındaki sanatçıların sergileri, Al Majaz Kıyıları, Al Majaz Amfi Tiyatrosu, Aqqaf Bölümü, Al Qasba, Maraya Sanat Merkezi ve Kaligrafi Kare Merkezi, Hattat Stüdyoları ve Kaligrafi'nde on sergi yapılacak." Bilgilerini verdi.

Khaleejtimes'ın haberine göre 23 Ocak 2018'e kadar açık olacak Festival 20 yıldır İslam Sanat ve Kültürü'nü Dünyaya tanıtmayı misyon edinmiş durumda. Bu amaçla İslam Coğrafyası'ndan pek çok kuruluşun da desteğini arkasına alıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.