İslami kimliği için Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya gidin

İslami kimliği için Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya gidin

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni, İsrail'in "Yahudileştirme siyasetiyle" mücadele edilmesi çağrısında bulundu.
 
Filistin'de bulunan Medeni, Ramallah'ta Filistin Dışişleri Bakanı Riyad Maliki ile görüştü.
 
Medeni, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "İsrail'in Yahudileştirme siyasetiyle mücadele edilmesi ve Kudüs'ün İslami kimliğinin vurgulanması için işgal altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya gidin" dedi.
 
Filistin meselesi ve Kudüs'ün, İİT dış politikasının önceliği olduğunu vurgulayan Medeni, İİT'nin, Kudüs'ün Yahudileştirilmesiyle mücadele etmesi için Filistin halkına maddi ve siyasi alanda destek olduğunu söyledi. 
 
"İsrail'in ihlalleri ve ırkçı uygulamalarının" soruşturulması için hukuk komitesi kurulması çağrısı yapan Medeni, İİT'ye üye ülkelerin haziranda, Kudüs'le ilgili alınan kararların uygulanması ve ilgili mekanizmaların geliştirilmesi için toplanacağını aktardı.
 
Filistin Dışişleri Bakanı Maliki ise İİT ve uluslararası toplumun, İsrail'in Kudüs ile Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine karşı müdahale etmesi, İsrail'in, Filistin halkına ve mal varlığına yönelik sistematik uygulamalarının sonlandırılması için mekanizma geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. 
 
Yahudi yerleşimcilerin İsrail güvenlik güçleri kontrolünde işlediği ve Müslümanların karşı çıktığı ihlaller nedeniyle, Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.