İslamfobi ve aşırılıkla mücadele AP'de tartışıldı

İslamfobi ve aşırılıkla mücadele AP'de tartışıldı

Sosyal Uyum İçin Avrupalı Müslümanlar Girişimi (EMISCO) tarafından Avrupa Parlamentosu'nda (AP), İslamafobi ve aşırılıkla mücadelede Müslümanların yapabileceklerinin ele alındığı toplantı düzenlendi.

"Aşırılığa Karşı Müslüman Toplulukların Yanıtı" başlıklı uluslararası toplantıda, Avrupa'daki Müslümaların karşı karşıya kaldığı sorunlar ve bunların çözüm yollarına odaklanıldı. AP üyesi Afzal Khan'ın yanı sıra değişik Müslüman sivil toplum kuruluşları ve AP ile AB Komisyonu temsilcilerinin katıldığı toplantının açılışında konuşan EMISCO Başkanı Nazir Ahmed, Avrupa'da belli başlı ülkelerin İslam'ı tehdit olarak gördüğünü belirtti. Bunun da Avusturya'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde görüldüğünü ifade eden Ahmed, DAEŞ ya da benzeri örgütlere karşı yapılan konuşmalarda aslında tüm Müslümanların hedef alındığını söyledi.

"Avrupa bir Hristiyan kulübü"
Avrupa'nın herkese açık olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Ahmed, "Örneğin Avrupa, Türkiye'ye açık değil. Çünkü yaklaşık 80 milyon Türk'ün gelip Avrupa'yı kontrol altına alacağından korkuyorlar. Evet, Avrupa bir Hristiyan kulübü" ifadesini kullandı.

"Mücadele Sadece Müslümanlardan beklenmemeli"
Avrupa Müslüman Gençlik ve Öğrenci Organizasyonları Forumu (FEMYSO) Başkanı Youssef Himmat, Müslüman gençlerin kendilerini yaşadıkları toplumun bir parçası olarak hissettiklerini ve kendilerini Avrupalı olarak gördüklerini ancak Müslümanların özellikle son saldırıların ardından bazı zorluklarla karşı karşıya olduğunu kaydetti. Himmat, aşırılıkla mücadelenin sadece Müslümanlar tarafından yapılmasının beklenmesinin hata olacağını, yerel yönetimler ve hükümetin de çaba sarf etmesi gerektiğini dile getirdi. Himmat, aşırılıkla mücadele eğitimin de önemine dikkati çekti. 

"Batı tehlikeyi kabul etmeli"
Toplantının kapanışında konuşan AP Üyesi Afzal Khan ise İslamofobinin tüm AB ülkelerinde görüldüğünü belirterek, Batı'nın bunun tehlikesini kabul etmesi gerektiğini söyledi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.