İslam'dan rahatsızdı, Müslüman oldu ABD ordusuna imam seçildi

İslam'dan rahatsızdı, Müslüman oldu ABD ordusuna imam seçildi

Yıllar önce İslamiyet'i seçerek "Halid Şabaz" adını alan yarbay, Washington eyaletindeki Lewis-McChord Üssü'nün din görevlisi olarak atandı

Amerikan ordusu bünyesindeki 10 Müslüman din görevlisinden biri olan Yarbay Halid Şabaz'ın, ülkenin kuzeybatısında yer alan Washington eyaletindeki Lewis-McChord Üssü'ne din görevlisi olarak atandığı bildirildi.

23 yaşından bu yana ABD ordusunda görev yapan ve yıllar önce Müslüman olarak Michael Barnes olan adını "Halid Şabaz" şeklinde değiştiren 48 yaşındaki Amerikalı yarbay, çoğunluğu Hristiyan 14 bin askere dini ve manevi konularda hizmet verecek.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, birkaç ay içinde yeni görevine resmen başlayacak olan Şabaz, ABD Kara Kuvvetlerindeki 5, tüm Amerikan ordusu bünyesindeki 10 Müslüman din görevlisinden biri oldu.

Lutheran aileye mensup Şabaz'ın, Almanya'da görev yaparken aynı birlikteki Müslüman askerle kamuya açık toplantıda din hakkında tartışması sonucunda Müslüman olmaya karar verdiği belirtildi.

2 yıl İslam hakkında araştırma yaptı

Her fırsatta etrafındaki insanlara İslam'ı öven askerden rahatsız olduğunu kaydeden Şabaz, o askere meydan okuduğunu ve 30 civarındaki askerin huzurunda İslam ve Hristiyanlık hakkında tartıştıklarını anlattı.

"Kendimden çok emindim ancak beni hazırlıksız yakaladı. O gün tamamen bilişsel bir uyumsuzluk yaşadım ve çok utandım. İlk kez kendimi tanımladığım ve inandığım şeylerle ilgili güvenim sarsılmıştı." sözleriyle yaşadıklarını tarif eden Şabaz, o günden sonra yaklaşık 2 yıl boyunca karşılaştırmalı olarak İslam ve Hristiyanlık hakkında okuyup araştırdığını söyledi.

2 yılın sonunda Müslüman olarak adını "Halid Şabaz" olarak değiştiren Amerikalı komutan, İslam'ın en çok da düşünmeye ve hayır yapmaya verdiği önemin kendisini etkilediğini ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.