İslam'dan nefret edeceksem, ne dediğini öğrenmem gerek

İslam'dan nefret edeceksem, ne dediğini öğrenmem gerek

Kanada’nın Ontario eyaletindeki İslam Tarihi Ayı etkinlikleri kapsamında, camilerin kapısı Kanada halkına açıldı

Kanada’nın Ontario eyaletindeki camilerde Açık Kapı etkinliği düzenlendi. Ekim ayının, Ontario Eyalet Parlamentosunda eyalette İslam Tarihi Ayı kabul edilmesi üzerine düzenlenen etkinlikler, Açık Kapı Günü ile sona erdi. Ontario eyaletinin Hamilton kentindeki camilerde hafta boyunca devam eden etkinliklerin sonuncusu, Hamilton Downtown Camisi’nde gerçekleştirildi.

Kapılarını halka açan caminin imamı Mesut Tora, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eyalet parlamentosunun kararının kritik bir zamanda geldiğini ve kendilerini mutlu ettiğini söyledi. ABD Başkanlık seçimleri boyunca yükselen İslamofobik söylemlerin, bu ülke ile sınır olan Kanada’yı da etkilediğine işaret eden imam Tora, ‘’İslam Tarihi Ayı kararı, ay ortasına doğru alındı. Etkinlik için yeterli hazırlık süremiz olmadı ama yine de bir şeyler yaptık.’’ dedi.

Eyalet genelinde 200’ün üzerinde cami, mescit, İslami kültür merkezi ve okul bulunduğunu kaydeden Tora, ‘’Ontario’da 500 bini aşkın Müslüman nüfusu var. Varlığımızı, Müslüman olmayan komşularımızla paylaşmak, onlara İslam’ın güzelliklerini anlatmak için elimizden geleni yaptık. Ancak gelecek yılki İslam Tarihi Ayı için daha kapsamlı ve içeriği geniş etkinlikler hazırlayacağız.’’ diye konuştu.

"İslam’ı merak ettim"

Etkinlik kapsamında kurulan Kur’an dinleme masasında Kur’an-ı Kerim dinleyen ve ücretsiz dağıtılan İslam dinini tanıtıcı eserlerden alan Justin Webb isimli genç, ‘’Şu açık ki, arkadaşlarımın çoğu ve ülkedeki medya İslam dininden nefret ediyor. Benim Müslüman arkadaşlarım var. Eğer bir dinden nefret edeceksem, onun ne dediğini öğrenmem gerek. İslam’ı merak ettim ve buraya geldim.’’ ifadelerini kullandı.

"Çok huzur vericiydi"

Etkinliğe katılan Lily Romano da dinlediği Kur’an-ı Kerim’i ‘’çok huzur verici’’ olarak nitelendirdi. Romana, ‘’Dinledikçe adeta kendimle bağlantı kurdum" dedi.

Etkinlik kapsamında katılımcıların hat sanatıyla isimleri yazıldı, kadınların ellerine kınayla motifler yapıldı. Çocuklar için eğlence masası kurulan etkinlik boyunca, her yarım saatte bir cami turu düzenlendi. Tur boyunca imam Tora, katılımcılara İslam dinine ve ibadet şekilleri hakkında bilgiler verdi, katılımcıların sorularını yanıtladı. Açık Kapı etkinliğine, akşam saatlerine kadar yüzlerce Kanadalı katıldı.
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.