İslam yasaklansın diyen başkan mağlup oldu

İslam yasaklansın diyen başkan mağlup oldu

Fransada Venelles kasabası belediye başkanı Robert Chardon, kısmi yerel seçimlerin ikinci turunu kaybetti.

Kasabada aşırı sağ ittifakın listesinden tekrardan adaylığını koyan Chardon, aldığı % 31,17 oranındaki oyla, yarışı üçüncü sırada bitirerek seçilemedi.

Merkez sağın adayı Arnaud Mercier 36,69 oy oranıyla yarışı ilk sırada bitirirken, merkez solun adayı Didier Pesprez ise % 32,14 oyla seçimi ikinci sırada tamamladı.

Chardon, sosyal paylaşım sitesinden "Fransa'da İslam'ın yasaklanmasını" isteyen en son yeni açıklaması Fransa'da kapsamlı ilgi uyandırmıştı. Nicolas Sarkozy'nin liderliğini yapmış olduğu Cumhuriyetçiler Partisi, "İslam düşmanlığı" yapmış olduğu sebebiyle bu siyasetçiyi partiden atmıştı. Daha akabinde reaksion çeken açıklamasından arka adım atmayan Chardon, "Ben anayasanın 1905 senesinde kabul ettiği yasanın değiştirilmesini arzu ediyorum, Cumhuriyet, Hristiyan inancını teşvik etmeli" ifadesini kullanmıştı.

Çok fazla sağcı siyasetçinin partiden atılmasının ardından, kasabadaki belediye meclis üyelerinin de çoğunluğunun istifası üzerine belediye başkanlığı seçiminin yenilenmesi mecburiyeti doğmuştu.

Fransa'da çoğu Kuzey Afrika'dan yaklaşık olarak 5 milyon Müslüman yaşıyor. Avrupa'da en çok Müslümanın yaşadığı ülkeler arasında Fransa ilk sırada geliyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.