'İslam Yasa Tasarısı'nı tümüyle reddediyoruz'

'İslam Yasa Tasarısı'nı tümüyle reddediyoruz'

Avusturya Müslüman Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dudu Küçükgöl, İslam Yasa Tasarısı'nın, oluşturulan korku atmosferinde gündeme getirildiğini belirterek "Bu yüzden İslam Yasa Tasarısı'nı tümüyle reddediyoruz" dedi.

Küçükgöl, Avusturya Müslüman Gençlik Derneği tarafından Viyana'daki Concordia Basın Merkezi'nde düzenlenen "Radikalizm ve aşırıcılığa karşı çıkmak" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, radikalizmin sadece Müslümanların değil, bütün toplumun sorunu olduğunu söyledi.
 
Şiddet içeren "aşırıcılık ve radikalizmin yüzeysel bir şekilde ele alınacak ve hemen tedavi edilebilecek bir sorun olmadığını" belirten Küçükgöl, "Radikalizm ve aşırıcılık sorunun çözmek için kapsamlı ve genel yaklaşım sergilenmelidir. Hiçbir kurum veya grup tek başına aşırıcılık sorununu çözemez. O zaman hep birlikte toplum olarak demokrasiyi bir araç olarak kullanan aşırıcılığı yenmek için savaşmalıyız" dedi.
 
Küçükgöl, Avusturya'da radikalleşme ve aşırıcılık sorununa karşı alınması gereken önlemlerin aşırı sağcıları da kapsaması gerektiğini vurguladı. İçişleri Bakanlığı'nın her yıl açıkladığı bir rapora göre, yılda yaklaşık 600 olayın bildirildiğini aktaran Küçükgöl, bu olayların tümünün aşırı sağcılar tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti. Saldırıların çoğunun Müslümanlara yönelik olduğunu vurgulayan Küçükgöl, "Radikalizm ve aşırıcılıkla mücadele edilecekse aşırı sağcılarla mücadele edilmeli. Çünkü yapılan araştırmalar, şiddet olaylarına aşırı sağıcıların sebep olduğunu gösteriyor. Bir tane radikal İslamcı şiddet olayı kaydedilmemiş, o zaman neyin mücadelesini veriyoruz?" diye konuştu.
 
İŞID bahanesiyle korku atmosferi oluşturulduğunu ve bütün Müslümanların töhmet altında bırakıldığını kaydeden Küçükgöl, İslam Yasa Tasarısı'nın da bu korku atmosferi içerisinde gündeme getirildiğini söyledi. Tasarının Müslümanların bilgisinden kaçırılarak yapıldığını ifade eden Küçükgöl, "Bu yüzden İslam Yasa Tasarısı'nı tümüyle reddediyoruz. Tasarı, daha uygun bir atmosferde gündeme getirilmeli ve sakin bir ortamda tartışılmalıdır" diye konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.