İslam Üniversitesi ile Risale-i Nur protokolü imzalandı

İslam Üniversitesi ile Risale-i Nur protokolü imzalandı

Öğrenciler, Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur hakkında makale, tez ve akademik çalışmaya yönlendirilerek teşvik edilecek

Risale Haber-Haber Merkezi

Hayrat Vakfı, Malezya önde gelen üniversitelerinden biri olan Uluslararası İslam Üniversitesi ile ortak çalışma protokolü imzaladı. 

Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dato’ Dr. Zaleha Kamaruddin'in Hayrat Vakfı'na yaptığı ziyarette imzalanan protokole göre Risale-i Nurların uluslararası akademik camiada ele alınması sağlanacak. Öğrenciler, Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur hakkında makale, tez ve akademik çalışmaya yönlendirilerek teşvik edilecek. Başarılı çalışmalara imza atan ve istekli öğrencilerin bu alanda ihtisas yapmaları sağlanacak. Yine bu mutabakat çerçevesinde, Hayrat Vakfı, Uluslararası İslam Üniversitesi’nde ücretsiz Risale-i Nur, Türkçe ve Osmanlıca kursları verecek ve üniversite içinde tanıtım faaliyetleri yapabilecek.

Yapılan açıklama şöyle:

"Kısa bir zaman önce, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin ortak çalışmasıyla, Osmanlı-Malay dünyasını siyasi, kültürel, iktisadi, askeri, sosyal önleriyle ve bilimsel yöntemlerle incelemeyi hedefleyen ve kapsadığı çalışma alanı bakımından dünyada bir ilk olan Osmanlı-Malay Dünyası Çalışmaları Uygulamaları ve Araştırma Merkezi açılmıştır. Vakfımız, mezkûr protokol cihetiyle çok önemli ve büyük bir girişim olan bu merkezin Malezya faaliyetlerinin de ortağı konumundadır. Gerek Osmanlı Devleti ve medeniyetimizin Güneydoğu Asya’da tanıtılması ve İslam Birliği için köprülerin kurulması, gerekse Risale-i Nur ve Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin geride bıraktığı çok önemli değer varlıklarının akademide tartışılması bakımından bu protokol önem arz etmektedir.

hayratmalezyarisale1.jpg

Bu Mutabakat Risale-i Nur Kurslarının Meyvesi

Hayrat Vakfı olarak 2007 yılından bu yana faaliyet gösterdiğimiz Malezya’da gerek devlet kurumları ve STK’lar, gerekse üniversiteler ile önemli çalışmalar yapılmıştır. Malezya’nın en önemli iki üniversitesi olan Uluslararası İslam Üniversitesi ve Malaya Üniversitesi’nde kur sistemi ile verilen ve halen aktif olarak devam eden Risale-i Nur kursları bunun en önemli göstergesidir.

300’den fazla öğrencinin 8 haftalık kursları tamamlayarak sertifika aldığı İslam Üniversitesi’nde ortaya çıkan netice ve gençlerin Risale-i Nur’dan istifade etmesi, bugünlerin varlığına ön ayak olmuştur. Bu protokolün hayırlara vesile olmasını ve bu vesileyle başarılı çalışmaların ortaya konulmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederiz.

hayratmalezyarisale2.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum