İslam ülkeleri İsrail ile ilişkilerini gözden geçirsin

İslam ülkeleri İsrail ile ilişkilerini gözden geçirsin

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Emin Medeni, İsrail ile ilişkisi olan teşkilat üyesi ülkelerden ilişkilerini gözden geçirmeye çağırdı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Emin Medeni, İsrail ile ilişkisi olan teşkilat üyesi ülkelerden ilişkilerini gözden geçirmeye çağırdı.
 
Medeni, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) resmi internet sayfasında yer alan açıklamasında, "İsrail ile ilişkileri bulunan tüm ülkeleri, masum insanları ve vatanlarını parçaladığı, öldürdüğü gibi ellerindeki en değerli şey olan dinlerini ayaklar altına alan bu devletle ilişkileri yeniden gözden geçirmeye çağırıyorum" ifadesini kullandı.
 
İsrail'in Gazze'ye saldırılarında cami ve mescitleri hedef almasını kınayan Medeni, şöyle devam etti:
 
"Sanki İsrail savaş uçakları ve tanklarının, sivilleri öldürmesi, evleri yıkması, tarlaları yakması, altyapıyı mahvetmesi yetmiyormuş gibi bir de öldürme arzusu ibadethanelere kadar uzandı. İsrail, Filistinlileri topraklarından kopardığı gibi insanların Rablerine sığındığı mescitleri de yıkmak istiyor. Savaş tarihinde böyle bir barbarlık örneğine çok az rastlandı."
 
Medeni, İsrail'e hala siyasi destek veren ve yaptıklarını ahlaki olarak örten ülkelerin öldürmeyi, yıkımı daha da artırdığını ve işlenen çirkin suçlara ortak olduğunu savundu.
 
İİT Genel Sekreteri İyad Emin Medeni, "Tüm Müslümanları ve vicdan sahiplerini, tüm kurumlarla siyasi ve ekonomik olarak Filistinlilere destek olmaya çağırıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.