İslam Teşkilatı, FETÖ'yü terör örgütü ilan etti

İslam Teşkilatı, FETÖ'yü terör örgütü ilan etti

ÖZBEKİSTAN’ın başkenti Taşkent’te yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 43’üncü Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, teşkilatın, FETÖ’yü terör örgütü ilan ettiğini açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu, dün toplantı sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hassasiyetlerimizi anlayarak dayanışma gösteren ve FETÖ’yü terör örgütü ilan eden İslam İşbirliği Teşkilatı’na teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, toplantı sırasında üye ülkelerin temsilcilerine hitaben bir konuşma da yaptı. Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) üye ülkelerin, El-Kaide, DEAŞ, PKK/PYD, El-Şebab ve Boko Haram gibi çok sayıda terör örgütüyle mücadele ettiğini belirterek, “FETÖ’nün de diğer terör örgütleri gibi İslam ile hiçbir alakası yoktur. O sadece dinimizi tahrif ve suiistimal ediyor. İslam İşbirliği Teşkilatı ailesi, FETÖ’ye karşı güçlü bir kararlılık sergilemelidir” dedi. 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Türkiye’ye yönelik sergiledikleri dayanışma için İİT ülkelerine teşekkür eden Çavuşoğlu, “Bu girişim, Fetullahçı Terör Örgütü, yani FETÖ tarafından düzenlendi. FETÖ, dünyanın her yerinde faaliyet gösteren bir terör ağıdır. Özellikle de İslam ülkelerinde yapılanmıştır. Bunlar kendi yasadışı faaliyetlerini finanse etmek için iş bağlantılarını, eğitim kurumlarını ve medyayı kullanıyorlar” diye konuştu. Temmuz ayında Riyad’da yapılan toplantıda FETÖ’nun terör listesine alınması yolunda tavsiye kararına Mısır çekimser kalmıştı.

Bu arada ABD’de, FETÖ ile bağlantılı olduğu belirtilen Magnolia Sözleşmeli (Charter) Okullarına ait 3 okul için Los Angeles Eğitim Kurulu, ‘sözleşme yenilememe’ kararı verdi. Temyize gitme hakkı bulunan okullar, 1 Temmuz 2017 tarihine kadar gerekli finansal şartları sağlayamazsa temelli kapatılacak.
California eyaletine bağlı Los Angeles kentindeki 3 okulun sözleşmelerinin yenilenmemesi ile ilgili karar, Los Angeles Eğitim Kurulu’nda 6 evet-1 çekimser oyla alındı. 2 saati aşkın bir süre salonda bulunan okul yöneticilerini ve öğrencilerini dinleyen kurul üyeleri, oylama öncesinde ‘okulun finansal hesap verebilirlik açısından üzerine düşeni yapmadığını’ belirtti.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.