CERN çaresiz: Bu haliyle kainatın yok olması gerekiyor ama yok olmuyor!

CERN çaresiz: Bu haliyle kainatın yok olması gerekiyor ama yok olmuyor!

Avrupa'nın en önde gelen bilim organizasyonlarından olan Avrupa Nükleer Araştırma Organizasyonu (CERN) son yaptığı açıklamada şaşkınlığını dile getirdi

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) tarafından geçtiğimiz yıllarda yapılan hummalı çalışmalar ile Kainat içinde madde ile maddenin zıddı olan bir başka etmenin (antimadde) beraber bulunduğunu keşfetmişti. Bu keşif bilim dünyasında çok konuşulmuş ve bilimin seyrini değiştirecek bir olay olarak görülmüştü. CERN araştırmaları, bu keşfin ardından antimadde ile ilgili araştırmalarını sıklaştırdı.

CERN araştırmacıları, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada madde ve antimadde konusuna değindi ve çok tartışılacak bir konuya değindi: Kainat aslında var olmamalı.

Madde ile anti madde arasında birebir simetri olduğunu söyleyen CERN bünyesinde çalışan bilim insanları, bu iki maddenin birbirini yok etmesi gerekirken neden hala etmediğini, ayrıca kainat içindeki herşeyin maddeden 'yapılırken', anti maddeden yapılmadığının soru işareti olduğunu söylediler.

CERN'de yapılan bu araştırmalara dair yazılar yazan Christian Smorra, "Gözlemlerimizin tamamında madde ve antimadde arasında tam bir simetri buluyor, bu nedenle evren aslında mevcut olmamalı"  ifadelerini kullandı.

"Asimetri burada bir yerde var olmalı ama biz sadece farkın nerede olduğunu anlamıyoruz. Simetri kırılmasının kaynağı nedir?" diye soran Smorra, yapılan her türlü araştırmaya rağmen, kainatın nasıl var olduğunu bir türlü kavrayamadıklarını söyledi.

İndependent'in haberine göre CERN konu ile ilgili araştırmalara devam edecek. Araştırmacılar madde ve antimadde arasındaki bu simetriye bir anlam vermeye çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum