İslam, on yıllardır Almanya'ya ait

İslam, on yıllardır Almanya'ya ait

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Uyum Bakanı Guntram Schneider, Islam’ın on yıllardır Almanya’ya ait olduğunu söyledi.

Guntram Schneider, Almanya’da ilk caminin 1779 yılında Baden-Württemberg eyaletinin Schwetzingen şehrinde inşa edildiğini ve yine 20’nci yüzyılın başında Berlin’de iki caminin daha yapıldığını belirtti

Remscheid’de DITIB Merkez Camii’nin temel atma törenine katılan Uyum Bakanı, Islâm dininin Almanya’da yaşayan Müslümanlar sayesinde uzun yıllardır Almanya’nın bir parçası olduğunu vurguladı. Schneider konuşmasında, Almanların 'Inşa eden kalıcıdır' atasözünü hatırlattı.

Tören esnasında cami karşıtı bir grup, protesto gösterisinde bulundu. Bakan Schneider, gruba yönelik olarak "Kendilerini Pro NRW diye adlandıranlar, esasında bu eyalete karşı olanlardır. Demokrasi karşıtları ile her ne kadar az sayıda olsalar da mücadele edilmelidir." diye konuştu.

Açılışta, çok sayıda siyasi, semavi din ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi, konsolosluk yetkilisi ve Remscheid halkı bir araya geldi. Remscheid Diyanet Camii Başkanı Himmet Ertürk, törene katılanlara hitaben yaptığı konuşmada, "Bizleri yalnız bırakmayıp destek verdiğiniz için teşekkür ediyoruz." dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.