İslam medeniyeti ütopya değil yaşanmıştır

İslam medeniyeti ütopya değil yaşanmıştır

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetinkaya: "İslam medeniyeti dünyanın bütün coğrafyalarına ulaşmış, kadim bir medeniyettir"

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya, İslam medeniyetinin, tüm dünyaya yayılmış kadim bir medeniyet olduğunu söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca Ofis Sanat Merkezi'nde düzenlenen "İslam Medeniyetinin Dinamikleri" konulu konferansta konuşan Çetinkaya, İslam medeniyetinin temel felsefesini anlattı.

Çetinkaya, İslam medeniyetinde temel noktanın tefekkür olduğunu belirterek, "Bu kadim medeniyet rahmani ve şeytani olanı birbirinden ayıran tefekkürü öne çıkaran bir anlayışı benimsemiştir. Bu nedenle tefekkür anlayışı çok önemlidir" dedi.

İslam medeniyetinde gelenek ve geleceği ayırmanın mümkün olmayacağını vurgulayan Çetinkaya, "İslam medeniyeti kesinlikle bir ütopya değildir. Çünkü daha önce yaşanmış ve gerçekleşmiştir. İslam medeniyeti, dünyanın bütün coğrafyalarına ulaşmış kadim bir medeniyettir"  diye konuştu.

Çetinkaya, programın sonunda eserlerini, okuyucuları için imzaladı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.