İslam karşıtlarının yaptıklarını iğrenç buluyorum

İslam karşıtlarının yaptıklarını iğrenç buluyorum

Başbakan Yardımcısı Gabriel

Almanya'da, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Meclis Grup Başkanı Thomas Oppermann, yabancı düşmanı ve İslam karşıtı PEGIDA hareketine tepki göstererek, "Göçmenler olmasa birçok PEGIDA göstericisi çoktan işini kaybetmiş olurdu" değerlendirmesinde bulundu. 

Oppermann, Welt am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, göçmenlerin Almanya için zenginlik olduğunu, göçmen karşıtlarının taleplerinin Almanya'nın ve tüm vatandaşların aleyhine olduğunu kaydetti.

Almanya'nın daha fazla göçmene ihtiyaç duyduğunu kaydeden Oppermann, "Buna karşı çıkan, Almanya'daki tüm vatandaşların yaşam standartlarının kötüleşmesini istiyor demektir. Göçmenler olmasa birçok PEGIDA göstericisi çoktan işini kaybetmiş olurdu" görüşünü paylaştı. 

PEGIDA aktivistlerinin toplumu bölmek istediklerini, göçmenler ve mültecilere karşı vatandaşları kışkırttıklarını belirten Oppermann, "Göçü bir tehdit olarak göstermek istiyorlar. Gerçek tam tersi. Göç, Almanya için büyük fırsatlar sunuyor" ifadesine yer verdi. 

Almanya toplumunun göç gerçeği konusunda kapsamlı bir tartışmaya ihtiyacı olduğunu bildiren Oppermann, demecinde şunları kaydetti:

"Buraya gelen insanlar, ülkemize, kültürümüze, Alman kimliğimize katkıda bulunuyor, etkiliyor. Uluslararası niteliğimiz artıyor. Küreselleşen bir dünyada bu olumsuz bir durum değil, tam tersine bizlerin yararına bir durum. Diğer yandan tabii ki göçle birlikte oluşan sorunları, göçün kapsamını, kuralları da tartışmamız gerekiyor."

-Gabriel'den PEGIDA'ya sert tepki-

Başbakan Yardımcısı ve SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel de PEGIDA hareketine sert tepki gösterirken, "PEGIDA gösterilerini organize edenler arasında azımsanmayacak sayıda hüküm giymiş suçlu, Neonazi,  ve Yahudi düşmanı var" bilgisini paylaştı. 

Gabriel, Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, "Saygın insanlar bu tip insanların peşinden gitmez. Mülteci ailelerin sonunda sığınabilecek bir yer buldukları yurtların karşısında sloganlar atmayı, onlara karşı şarkılar söylemeyi iğrenç buluyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Gabriel, PEGIDA hareketinin aktivistleriyle onların söylemlerinden etkilenip gösterilere katılanlar arasında ayrım yapmak gerektiğini, bu kişilerin endişelerini dinlemek gerektiğini savundu. 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.