İslam karşıtlarının kalbine 175 seccade serdi

İslam karşıtlarının kalbine 175 seccade serdi

Son aylarda yaptığı İslam karşıtı gösterilerle gündeme gelen PEGIDA hareketinin merkezi olarak bilinen Dresden şehrinde, Müslüman Alman bir sanatçı ilginç bir şekilde PEGIDA'yı protesto etti.

Sanatçı Kurt Fleckenstein, 175 seccade serdiği Dresden kentinde, bu sayıyı seçmesinin de özel bir anlamı olduğunu ifade etti.

 Son aylarda İslam ve göçmen karşıtı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA)'ın düzenlediği gösterilerle gündeme gelen Almanya'da PEGIDA karşıtı protestolar devam ediyor. Ancak bu seferki protesto diğerlerinden farklı. Alman sanatçı Kurt Fleckenstein, PEGIDA'nın kalbi niteliğindeki Dresden kentinde 175 seccade sererek, İslam karşıtı gösterileri protesto etti. Fleckenstein, Alman yasalarının sanatı güvence altına aldığını söyleyerek, PEGIDA gösterisine kadar seccadeleri meydandan kaldırmayacağını söyledi.

Fleckenstein, 175 rakamını neden seçtiğini ise şöyle açıkladı; "Seccadeleri sereceğim meydanın boyutuna baktım ve bu alana yaklaşık 175 seccade sığacağını farkettim. İslam dininde 7 rakamının özel bir yeri var. Çünkü 7 kat cennet olduğuna inanıyoruz. Kuran'da ise 25 Peygamberin ismi zikrediliyor. 7 ile 25 çarpıldığında 175 rakamı elde ediliyor. Bu şekilde sayıya karar verdim."

0202teppichedresden02.jpg

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.