İslam karşıtlarına karşı 1 milyon imza

İslam karşıtlarına karşı 1 milyon imza

Almanya'da kendilerini 'Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar' (Pegida) olarak nitelendirerek Müslümanlar ve göçmenler aleyhindeki gösterileri ile dikkat çeken gruba karşı imza kampanyası başlatıldı.

Alman medyasına göre, Karl Lempert 'Renkli bir Almanya için Pegida'ya karşı 1 milyon imza' sloganıyla kampanya başlatırken kısa sürede 220 bine yakın imza toplandı. Change.org internet sitesi üzerinden başlatılan kampanyanın 1 milyon imzaya ulaşmayı hedeflediği belirtildi. Change.org sitesi kampanya kısa sürede inanılmaz ilgi gösterildiğini bunun şimdiye kadar en hızlı artış kaydedilen imza kampanyası odlunu öne sürdü.

Almanya'da 'Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar' (Pegida) adlı oluşum haftalardır gösteriler düzenliyor. Alman yayın kuruluşu DW'ye göre, geçen pazartesi günü Dresden'de düzenlenen gösteri 17 bin 500 kişiyle şimdiye kadarki en kalabalık gösteri olmuştu. Aynı gün çeşitli kentlerde Pegida'ya karşı düzenlenen gösterilerde ise yabancı düşmanlığı protesto edilmişti.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.