İslam karşıtları Hıristiyanlara da zarar veriyor

İslam karşıtları Hıristiyanlara da zarar veriyor

Türkiye Ermenileri Patriği Genel Vekili Ruhani Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan

Türkiye Ermenileri Patriği Genel Vekili Ruhani Meclis Başkanı Başpiskopos Aram Ateşyan, Batı dünyasındaki İslam karşıtı akımların, müslüman ülkelerdeki azınlıkları hedef tahtası yaptığını söyledi.

Ortadoğu'da çatışmalar yaşanan İslam ülkelerindeki azınlıkların durumuna da değinen Aram Ateşyan, "Çoğunluğu Müslüman olan halkların yaşadığı Ortadoğu ve Arap ülkelerinde, kaderini yaşadığı ülkenin kaderine bağlamış Hristiyan azınlıklar da yaşanan bu çatışma ortamında ziyadesiyle tedirgin olmakta ve zararlara uğramakta. Yaşanan bu karmaşa ortamında azınlık diye tanımlanan toplumların hedef tahtası haline gelmesinde, Batı dünyasındaki İslam karşıtı akımların sorumsuzluklarının bir tahrik unsuru olduğu da göz ardı edilemez" değerlendirmesinde bulundu.

"Her insanın dini ve etnik kimliği onun en değerli hazinesidir" diyen Ateşyan, "İnançlara ve kutsal değerlere hakaret etmeyi, onları küçük görmeyi, aşağılamayı, karikatürlerle alay konusu yapmayı özgürlük gibi kutsal bir değerle bağdaştırmak doğru değildir" dedi.

AA